LeKillä jälleen huikea kolmas erä

Lempäälän Kisan jääkiekkoilijoiden fyysinen kunto tuntuu olevan timanttisella tasolla. Toisessa Suomi-sarjan ottelussa peräkkäin LeKi painoi tasaisien kahden erän jälkeen kaasun pohjaan ja vastustaja tippui kuin eno veneestä. Näin kävi myös Porvoossa, missä loppulukemat kirjattiin LeKi ensiksi mainittuna 5–1 (1–1, 1–0, 3–0 ).

Voitto vankistaa LeKin asemaa kärkitriossa. Nokian Pyry painelee kärjessä selvällä erolla, LeKi ja MuiK Hockey Uudestakaarlepyystä kamppailevat kakkos- ja kolmossijoista tasaisesti. Savonlinnan Pallokerho ja Lapuan Virkiä ovat LeKistä seitsemän ja kahdeksan pisteen päässä.

Porvoossa tasaisissa ensimmäisessä ja toisessa erässä kauden tehotykit Tuukka Hietamäki ja Ville Pelttari onnistuivat maalinteossa. Maalirikkaassa päätöserässä maaliverkkoa kuluttivat ”oman kylän pojat” Väinö Österlund, Juuso Papinsaari ja Joni Hassinen. Maalissa pelannut Valtteri Kyllinen ansaitsee iltapuhteestaan kiitettävän arvosanan.

Suomi-sarja jakaantuu 28 kierroksen jälkeen kahtia, ylempään ja alempaan jatkosarjaan. LeKin paikka ylemmässä sarjassa on selvä, pelejä runkosarjassa on enää kaksi jäljellä. Ylemmän jatkosarjan joukkueet pääsevät kaikki pudotuspeleihin, alemmasta niihin nousee kaksi. Pudotuspelit pelataan kolmesta voitosta.

LeKi pelaa Nokian Pyryä vastaan Hakkarissa perjantaina 2. helmikuuta. Paikallispelit ovat olleet kuluvalla kaudella tasaisia ja LeKi on vahvasti haastamassa Pyryä taisteluun Pirkanmaan nelosjoukkueen tittelistä. Lauantaina 3. helmikuuta Hakkariin saapuu Titaanit Kotkasta.