Lakko pysäyttää bussi- ja junaliikenteen perjantaina – VR lupaa hyvittää liput

Lakot vaikuttavat perjantaina 2. helmikuuta liikenteeseen laajalti eri puolilla Suomea.  Kuva: LVS-arkisto/Erkki Koivisto

Ammattiliittojen ilmoittamat laajat poliittiset lakot pysäyttävät bussi- ja junaliikenteen perjantaina 2. helmikuuta.

Lakon toteutuessa lähes koko Suomen junaliikenne pysähtyy vuorokaudeksi. Yöjunat kulkevat lakosta huolimatta normaalisti.

Myös bussiliikenne seisahtuu, vaikkakin yksittäisiä bussivuoroja saatetaan päivän aikana ajaa. Tiedot mahdollisesti liikennöitävistä bussivuoroista päivitetään Nyssen reittioppaaseen torstaista 1. helmikuuta alkaen.

 

Suunnitteilla oleva lakko alkaa perjantaina kello 00.01 ja jatkuu saman päivän iltaan kello 23.59 saakka. Torstaina 1. helmikuuta bussit, junat ja ratikat liikennöivät normaalisti.

VR kertoo hyvittävänsä kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan, mikäli junavuoroja perutaan. Lakon ajalle ostetut junaliput voi vaihtaa veloituksetta toiseen ajankohtaan. Mikäli asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa automaattisesti rahat lakon ajalle ostetuista lipuista. Kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa myös pidennetään lakkopäivän verran.

Työtaisteluista ovat ilmoittaneet Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n linja-autohenkilökunta, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Rautatiealan Unioni RAU.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?