Karoliina Viitaniemen syötöt ja iskut olivat timanttisia

Lempo-Volleyn naisten kotipeli lentopallon ykkössarjassa Turun Urheiluliittoa vastaan kesti taukoineen päivineen pyöreästi tunnin ja vartin. Ylivoimainen Lempo löi sarjataulukon alapäässä olevan Turun tylysti lukemin 3–0 (25–18, 25–16, 25–14). Lempon yksi näkyvimmistä pelaajista oli hakkuri Karoliina Viitaniemi.

– Me olimme hyviä tänään. Syöttöruudussa pitkälti ottelu ratkesi, summasi Viitaniemi, joka itse paukutti puolentusinaa ässäsyöttöä.

Mistä mahtava syöttövire sinun osaltasi kumpusi?

– Muutamat edelliset pelit ovat olleet itselläni syöttöruudussa ailahtelevia. Kokeilin treeneissä hyppysyöttöäkin, sen kokeilun perusteella alkoikin hyppyleija toimia.

26-vuotias Viitaniemi on joukkueensa kokenein pelaaja, joka omaa liigakokemusta Hämeenlinnasta ja lukuisia kausia ykkösarjasta. Lempossa hän pelaa avauskauttaan.

Olen kovasti tykännyt pelata Lempossa. Meillä on koossa hyvä ja hyvähenkinen sakki, kehuu varhaiskasvatuspuolella työskentelevä Viitaniemi.

Turku-peli oli Lempon naisilta viimeinen Hakkarin perinteitä puhkuvassa liikuntahallissa. Edessä on hyppy uuteen ja uljaaseen Lempäälä Areenaan.

– Hakkari on ollut kiva paikka treenata ja pelata, mutta innolla mennään Areenalle. Nyt pääsemme treenaamaan ja totuttelemaan siellä parisen viikkoa ennen seuraavaa kotipeliä. Puitteet ovat Lempäälässä erinomaisessa kunnossa.

Lemposta Viitaniemen ohella syöttöruudussa kylvi vastustajalle kauhua passari Annastiina Tarkkanen. Verkkopelissä Lempo oli suvereeni, Viitaniemen 16 pistettä säestivät Adelia Launonen, Veera Vuorentausta ja Saara Tyrkkö kukin 11 pisteellään. Saara Rajala onnistui keskipelaajana erinomaisesti ja libero Anna Kaisa Kermisen palkintoraati näki pelin parhaana perusteenaan vuorenvarma nostopeli ja upeat puolustukset.

Palkintoraadissa ollut lempääläisyrittäjä Susanna Laikio-Nääjärvi palkitsi Lempolta parhaana Anna Kaisa Kermisen ja Turun Urheiluliitolta Veera Mäkelän. Kuva: Jukka Rajala