LeKi:n voittoputki katkesi

Maila taipuu kun pelin ratkaisija, voimanpesä Riku Väkiparta laukoo. Kuva: Jarno Hietanen

Lempäälän Kisan jääkiekkoilijat aloittivat Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan kahdella ottelulla. Savonlinnassa LeKin viiden pelin voittoputki katkesi niukkaan tappioon lukemin 2–3. Pitkän kotimatkan ja lyhyen levon jälkeen LeKi kohtasi Hakkarissa Lapuan Virkiän trillerimäisessä kamppailussa, joka venyi jatkoajalle asti ja päättyi lopulta riemukkaasti Riku Väkiparran iskemään voittomaaliin. Loppulukemat Hakkarissa olivat 3–2.

Savonlinnassa SaPKo-ottelu oli tasainen. Maalipaikkoja oli molemmilla, mutta maalivahdit loistivat. LeKin Valtteri Kyllinen nappasi 36 koppia torjuntaprosentin noustessa reilusti yli 92:n. Valtteri Kekarainen ja Joonas Koskinen olivat Savossa lempääläisten maalintekijät.

Vaihtorytmi oli SaPKo-pelissä hiukan kateissa, sitä halutaan oppia paremmaksi. Jos vaihtovälit kasvavat, rikkoontuu viisikon yhteispeli ja pelin rytmit, mikä on ollut kuitenkin vahvuutemme. Lisäksi energiaa tuhlaantuu turhaan, kommentoi SaPKo-peliä LeKin valmennusjohdosta Juha Taponen.

Virkiää vastaan LeKin maalilla torjuntavuorossa oli Olli Mustonen, joka todisti, että LeKillä on kaksi laadukasta ja tasavahvaa veskaria. Juho Painilaisen maila oli kuuma, hän iski kaksi osumaa.

Kohtuullisen lämmin oli pelin tunnelmakin, pieniä nokkapokkia syntyi tämän tästä kaukaloon. Jäähyjä puhallettiin LeKille kuitenkin vain kahdeksan minuuttia ja Virkiälle kymmenen minuuttia.

Kolme vastaan kolme-tapaan pelattu jatkoaika ratkesi, kun taitoniekat Ville Pelttari ja Jesse Hurme petasivat LeKin konkarille Väkiparralle oivan maalisauman. LeKi jatkaa sarjakakkosena, 17. helmikuuta Hakkariin saapuu sarjan kärkipään MuIK Hockey ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?