Lempo-Volley hyvästeli Hakkarin upealla peliesityksellä – Sarjan suursuosikki Oulun Kiskon ykköskurittaja oli hakkuri Tuomas Sillanpää

Tuomas Sillanpää oli Lempo-Volleyn tehomies kärkiottelussa Oulua vastaan. Kuva: Kari Kautto

Hakkarin liikuntahalli on palvellut lempääläistä sisäpalloilua, sen ykkösareenanaan, nelisenkymmentä vuotta. Hakkarin parketilla on nähty niin lentopallon kansainvälisiä huippupelejä, futsalin pääsarjaa, salibandyn ylädivisioonaotteluita plus muita isompia ja pienempiä tapahtumia.

Nyt iso osa toiminnasta siirtyy Ideaparkin liepeillä olevaan Lempäälä-areenaan. Lentopallon puolella Hakkarin jäähyväisisissä nähtiin kenties tämän kauden paras ottelu ainakin lempääläisittäin miesten ykkössarjassa, kun Lempo-Volleyn miehet kesyttivät sarjan suursuosikin Oulun Kiskon erin 3–1 (25–21, 20–25, 25–22, 29–27).

– Jo aamusta tiesi, että itselleni tulee hyvä peli. Fiilis oli koko joukkueella korkealla. Lisäsikö Hakkarin jäähyväiset latausta vai se, että vastustaja oli sarjan huippua, mene ja tiedä, iloitsi Lempon hakkuri Tuomas Sillanpää, joka moukaroi 21 pistettä joukkueelleen.

Erien lopuissa päävalmentaja Tuomas Alatalo teki useampaan otteeseen niin sanotun kaksoisvaihdon eli otti sekä hakkurin että passarin pois sekä laittoi vaihdosta uudet miehet kentälle. Sillanpään sijaan hakkuriksi tuli kautensa ykkössarjassa avannut ikinuori 43-vuotias Anssi Vesanen, joka murjaisi jokaisella käyntikerrallaan paloon tylysti vastapuolen parkettiin.

Lempo oli aiemmissa vuoden 2024 peleissään hävinnyt jokaisen ottelunsa eli kolmen pelin tappioputki meni komeasti poikki.

Suoraan sanoen alkukauden pelit ovat olleet meiltä läpsyttelyä. Nyt pelin laatu oli eri luokkaa, sanoi Sillanpää kursailematta.

Passari Matti Toivola palkittiin pelin parhaana lempolaisena, kokenut passari piiskasi omiaan armottomasti ja näytti itse parketilla periksiantamatonta taisteluilmettä. Kokeneen kaartin pelimiehet alkava syttyä kauden tärkeimpien hetkien lähetessä.

Lempo pelaa viikon sisään kolme ottelua. Lempäälä-areenan vihkiäisissä keskiviikkona 14. helmikuuta vastaan asettuu Kuortaneen Murikat. Otteluun on kaikille vapaa pääsy ja kunnan tarjoamat kakkukahvit. Lauantaina 17. helmikuuta Lempäälä-areenan saapuu testaamaan East-Volley Savonlinnasta.