Ruonavaaran pariskunnasta kansainvälisen tason kävelytuomareita

Lempääläiset pitkän linjan yleisurheilupersoonat Eira ja Markku Ruonavaara suorittivat onnistuneesti kävelyurheilun kansainvälisen tason Silver-tuomaridiplomin. Viime lokakuussa pidettiin asiasta tentti peräti kuuden vuoden tauon jälkeen. Tentin pystyi suorittamaan joko englannin, ranskan tai espanjan kielellä. Suomalaisia tenttiin osallistui neljä.

Koronan takia tenttejä ei oltu järjestetty pitkään aikaan. Suoritimme sen englanniksi hyvillä pisteillä. Useamman tunnin tentissä oli kirjallinen ja suullinen osuus sekä videoiden perusteella tekninen tuomarointi. Diplomit saapuivat tammikuussa meille, kertovat Eira ja Markku Ruonavaara.

Ensimmäinen kisa on luvassa Pirkkahallissa 17. helmikuuta halli-SM-kisoissa. Sinne on nimetty myös Ruonavaarat.

– Urheilijoiden ranking-järjestelmään on tullut muutos, ja kansainvälisen tason tuomareita tarvitaan aiempaa useampiin kisoihin. Vähintään Silver-tason tuomareita jos on kolme, voi kisasta saada korkeammat rankingpisteet. Nopealla sääntömuutoksella Tampereen SM-kisaan vaihdettiin naistenkin matkaksi rankingkelpoinen 5 000 metrin kilpailu.

Silver-tason tuomarit kiertävät tarpeen mukaan oman maanosan kisoja.

Saa nähdä, minne tulee kutsuja, toteaa LeKi-Yleisurheilun toiminnassa aktiivisesti mukana oleva Ruonavaaran pari

Eira ja Markku Ruonavaara ovat jatkossa päteviä kävelytyomareita aina korkean tason kansainvälisiä kisoja myöten. Kuva: Henna Gaubusseau