Tuplamestari Aleksi Kivelä pesi Santtu Heikkisen loppukirissä – LeKi-YU:lle kaksoisvoitto 1500 metrillä

Aleksi Kivelä (vasemmalla) nappasi Santtu Heikkisen päänahan ja voitti 1500 metrin hallikultaa. Kuva: Veli-Matti Ranta

Pirkkahallissa kisattujen yleisurheilun SM-kisojen lempääläinen kohokohta osui lauantai-iltaan miesten 1 500 metrille. LeKiläisjuoksijat Santtu Heikkinen ja Aleksi Kivelä starttasivat kilpaan suosikkeina, kun Saarijärven Joonas Rinne oli poissa.

Alku lönköteltiin lempääläiskiitäjien lenkkivauhtia, kunnes Heikkinen ampaisi keulaan. Aleksi Kivelä oli ainoa, joka häntä kykeni seuraamaan. Viimeisen 300 metrin kierroksen alkaessa suurin osa kisan seuraajista arveli Heikkisen karkaavan Kivelältä, mutta toisin kävi. Loppusuoralla Heikkinen ei kyennyt vastaamaan Kivelä loppusuoran rytminmuutokseen.

Mestaruus maistuu, etenkin erittäin kovan seurakaverin päänahka oli tänään kova juttu, fiilisteli ensimmäisen aikuisten SM-kultansa voittanut Kivelä.

Kivelä on Kalevan kisoissa ollut useasti mitaleilla ja edustanut Ruotsi-ottelussa Suomea, joten SM-kulta hallissa on mainio jatkumo hänen nousujohtoiselle uralleen. Hallikulta irtosi ajallisesti keskinkertaisella tuloksella 3.52,45. Kivelää valmentaa hänen isänsä Pasi Kivelä.

Viimeisellä kierroksella tuli fiilis, että loppusuoralla pesen Santun, kun hän ei kyennyt isompaan rytminmuutokseen.

Santtu Heikkinen ei tappiotaan isommin selitellyt.

– Aleksi oli tällä kertaa parempi. Ei auta selittely. Oletin kuitenkin, että olisin pystynyt tulemaan lopun kovemmin, kuuluivat Heikkisen kommentit Yleisurheilu.fi-sivuston haastattelussa.

Kivelän lentokeli jatkui sunnuntaina, kun hän otti samalla reseptillä eli terävälläja muille vastustamattomalla kirillään voiton 800 metriltä. Keskinkertainen voittotulos oli 1.52,22. Yllätys oli, että niin sanotusta kakkoserästä tuli yllätys SM-hopeamies, joka oli Junnu Korvenpää.

LeKin urheilijoista kolmiloikkaaja Niklas Piirainen alkaa nousta maan kansalliseen kärkeen myös aikuistasolla. Viides sija hallissa kuittaantui tuloksella 14,91, mikä on 17-vuotiaan ja junioreissa loistavasti pärjänneen Piiraisen ennätys.