Anssi Vesaselle unohtumaton viikko

Lempo-Volley pelasi ensimmäiset sarjapelinsä uudella Lempäälä-areenalla. Uusi kotipyhättö oli heti vastustajille hankala paikka, sillä Lempo oli niin Kuortanetta kun Savonlinnaakin vastaan parempi. Kuva: Roosa Vanhanen

Lempo-Volleyn miesjoukkue pelasi lentopallon ykkössarjassa urheilullisesti täyden kympin viikon, kun se saalisti ylemmässä loppusarjassa täydet yhdeksän pistettä kolmesta kotipelistä. Oulun Kisko Hakkarissa, Kuortaneen Murikat ja Savonlinnan East-Volley Lempäälä-areenassa jäivät nousuvireisen Lempon jalkoihin kaikki samoin 3–1-lukemin. Lempo kärkkyy ja tavoittelee pääsyä ylemmässä jatkosarjassa kahden parhaan joukkoon ja sitä kautta suoraa välieräpaikkaa.

Yksi menneen viikon kohokohta osui Lempon pian 44-vuotiaan konkarin Anssi Vesasen kohdalle. Areenan vihkiäispelissä ystävänpäivänä Kuortanetta vastaan verkon toiselle puolelle asettui Vesasen poika, Kasper Vesanen, joka pelasi huippupelin Lempoa vastaan.

Vaihdosta Kuortane-peliin päässyt Anssi kohtasi jälkikasvunsa verkolla pariin otteeseen ja niissä juniori oli senioria taitavampi.

– Omalla tavallaan hieno ja toisaalta häijy tunne. ”Kassu” on kehittynyt hurjasti ja pelasi hyvän pelin. Kovin yleistä ei ole, että isä–poika-pari pelaa samassa pelissä joko samassa joukkueessa tai eri puolilla näinkin korkealla tasolla, tuumi Vesanen.

Savonlinna-pelissä Vesanen sai komennuksen kentälle toiseen erään, kun avauserä oli mennyt Lempolta heikosti. Vesanen sai juonen päästä nopeasti kiinni ja naputteli passari Ville Tuen tarjoilusta 19 pistettä kolmeen erään.

Oliko nyt neljäs vai viides kerta koko porukalla tässä salissa, koko ajan päästään paremmin kiinni tähän pelikenttään.  Onhan pelaaminen taas tuntunut oikein mukavalta. Koppielämä on iso juttu, sitä on hienoa elää taas, kommentoi Vesanen, joka hauskuutti lehdistötilaisuudessa ollutta vip-väkeä avaamalla oman osionsa kysymällä, mikä on tilanne Tapparan pelissä lauantai-iltana Hifk:ta vastaan.