1–2-vuotiaiden suun terveystarkastukset toteutetaan nyt videovastaanotoilla

Videovastaanottoina toteutettavat 1–2-vuotiaiden lasten suun terveystarkastukset ovat laajentuneet koko Pirkanmaan hyvinvointialueelle (Pirha).

Videovastaanotolla keskustellaan lapsen ja perheen suun hoidosta ja ravitsemuksesta. Videon välityksellä on mahdollisuus kysyä tai keskustella ammattilaisen kanssa samalla tavalla kuin hammashoitolassakin.

1–2-vuotiaan lapsen perheelle lähetetään postitse kehote, josta löytyy tarkemmat ohjeet ajan varaamiseksi videovastaanotolle. Vastaanotto on maksuton ja kestää noin puoli tuntia.

Liittymistä varten tarvitaan laite, jossa on kamera ja mikrofoni, esimerkiksi tietokone, tabletti tai älypuhelin. Jos perheellä ei ole mahdollisuutta osallistua videovastaanotolle, voi ajan varata myös tavanomaiselle vastaanotolle.

Videovastaanotoilla halutaan Pirhan mukaan helpottaa lapsiperheiden arkea.

– Videovastaanotolle ei tarvitse matkustaa ja molemmat vanhemmat voivat osallistua vastaanotolle tarvittaessa omilta laitteiltaan, vaikka toinen olisi työpaikalla tai -matkalla, kertoo palvelupäällikkö Sanna Kiviniemi Pirhan tiedotteessa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?