TE-palvelut siirtyvät kunnille – Lempäälä ja Vesilahti kuuluvat Tampereen seudun työllisyysalueeseen

Tampere tuottaa ja järjestää lempääläisille ja vesilahtelaisille työnhakijoille ja työnantajille palveluja. Kuva: Joonas Leskinen

Julkiset työvoima- ja yrityspalvelut siirtyvät TE-toimistoilta kuntien järjestämisvastuulle vuoden 2025 alussa. Nykyiset TE-toimistot lakkautetaan.

Lempäälä ja Vesilahti kuuluvat Tampereen seudun työllisyysalueeseen, jonka muodostaa yhteensä 16 kuntaa. Ne ovat Lempäälän ja Vesilahden lisäksi Akaa, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Urjala, Tampere, Valkeakoski, Virrat ja Ylöjärvi.

 

Työllisyysalueesta tulee Suomen toiseksi suurin. Tampereen seudun työllisyysalueen työvoimaan kuuluu noin 235 000 henkilöä ja alueella toimii noin 36 500 yritystä.

Tampereen kaupunki on työllisyysalueen vastuukunta ja johtaa työllisyysalueen toiminnan valmistelua. Tampereen tehtävä on vuoden vaihteen jälkeen tuottaa ja järjestää palveluja työllisyysalueen työnhakijoille ja työnantajille yhdessä kumppanuus- ja sidosryhmäverkoston kanssa.

Työllisyyspalvelujen uudistuksen ohella toteutetaan myös kotoutumispalvelujen uudistus. Vastuu kotoutuja-asiakkaiden työvoimapalveluista ja kotoutumisen edistämisestä siirtyy työllisyysalueille vuoden 2025 alusta alkaen.

 

Valtioneuvosto päätti 22. helmikuuta Keski-Pohjanmaan, Tampereen seudun, Suupohjan sekä Pohjanmaan työllisyysalueista. Suomeen tulee yhteensä 45 työllisyysaluetta tai kuntaa, jotka vastaavat 1.1.2025 lähtien työvoimapalvelujen järjestämisestä.

Tavoitteena on palvelurakenne, joka edistää työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?