Lempääläisyleisurheilijoille kahdeksan SM-mitalia SM-halleista

Ainu Verholle (oik.) tuli Vaasasta uran ensimmäinen Suomen mestaruus. Verhoa valmentaa Eerika Reunanen. Kuva: Nanna Harkki

 

Hyppylajeista alkaa tulla LeKi-Yleisurheilulle todellinen mitalisampo, ainakin nuorten SM-tasolla. Korkeushyppääjä Matias Mustonen on jo usean vuoden ajan pitänyt LeKi-hyppääjien mainetta yllä, mutta nyt on rynnimässä iso joukko nuoria hyppääjiä estradille,

Vaasan Botnia-hallissa kisatuissa nuorten yleisurheilun SM-hallikisoista LeKi saalisti kahdeksan mitalia, joista kuusi tuli hypyistä.

Niklas Piirainen oli odotetusti kolmiloikan ykkönen 19-vuotisissa tuloksella 14,61. Samassa kisassa Eelis Kuusjärvi oli kolmas, hänen tuloksensa oli 13,60. Kultaa vuoli myös Ainu Verho kolmiloikassa ikäsarjassa 17-vuotiaat ja tulos oli 11,88.

Eelis Kuusjärvi nappasi myös pituudesta mitalin, hopea irtosi hyvällä tuloksella 675. Sarjaa alempana eli 17-vuotisissa Noel Nikulainen oli pituuden pronssilla, tulos komea 667. Kuudennen hyppymitalin toi seipäästä Aapo Närhi sarjasta 17-vuotiaat. Kehittymistä kuvaa Aapon tulos 460.

Noel Nikulaiselle toinen mitali pujotettiin kaulaan 60 metrin aitojen jälkeen. Hopeaa tuli ajalla 8,26. LeKin kestävyysjuoksun menestysperinteitä jatkoi Emma Ranta 3000 metrin hopealla ajalla 10.09,50. Emman sarja on alle 22-vuotiaat.