Lempäälän seurakunnalla on paljon opittavaa

Surullisena luin kirkkoneuvoston päätöksen ja perustelut koskien seurakunnan tilojen käytön epäämistä samaa sukupuolta olevien hääjuhliin. Olen arvostanut Lempäälän seurakunnan toimintaa vaikkapa monipuolisessa diakoniatyössä ja lasten kerhotoiminnassa. Kirkolla on ollut myös elämäni varrella lohtua tuova rooli vaikeina hetkinä. Tämä kirkkoneuvoston päätös ja sen päätöksen uskomattomat perustelut saivat kuitenkin pohtimaan, haluanko millään tavalla kuulua yhteisöön, joka on niin vihamielinen, ihmisarvoa loukkaava ja epäkunnioittava lähimmäistään kohtaan.

Ymmärrän, että kirkkoneuvosto on elin, jossa päätöksenteko on demokraattista, mutta asian, joka nyt oli neuvoston esityslistalla, ei tulisi kuulua sinne ollenkaan. Asiastahan ei tarvitsisi edes keskustella ja äänestää. Kirkon tilat hääjuhliin kaikille halukkaille tulisi olla itsestäänselvyys.

Eikö tasa-arvo, ihmisarvo, syrjimättömyys ja lähimmäistä kunnioittava käytös ja puhe kuulukaan Lempäälän seurakunnan arvoihin vuonna 2024?

Miltä mahtaa tuntua niistä samaa sukupuolta olevista pareista, joilta evätään seurakunnan tilojen käyttö omiin juhliinsa sen vuoksi, että he ovat samaa sukupuolta?

Minkälaisen viestin päätös antaa lapsille ja nuorille srk:n asenteista?

Kirkollisveron maksajinahan lienemme kaikki tasa-arvoisia?

Lempäälän seurakunnalla on paljon opittavaa naapurikuntamme seurakunnasta, seurakuntalaisilta ja kirkkoherra Harri Henttiseltä, aitoa lähimmäisen kunnioitusta ja rakkautta.

 

Raili Tuominen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?