Hanwegille judon SM-kultaa

Sebastian Hanweg nappasi Suomen mestaruuden judossa, U18-sarjassa. Kuva: Rami Hanweg

Lempäälän Syokonkan Judon Sebastian Hanweg voitti judon U18 55 kg Suomen mestaruuden viikonloppuna Ideaparkissa. Alkusarjan kaksi ottelua Porvoon Shirokawan Niilo Fäldtiä ja Ähtärin Jushinkanin Vertti Nättylää vastaan Hanweg hoiti vakuuttavin ja vahvoin ottein, toisen ipponilla ja toisen waza-arilla.

Semifinaalissa Hanweg voitti Porvoon Emil Ujulan varmoin ottein täysin pistein. Finaalissa Orimattilan Judoseuran Jimi Lepistö puolestaan kellistyi vakuuttavin ja taktisin ottein waza-arin arvoisella heitolla. Täten Hanweg saavutti sekä itselleen, että Lempäälän Syokonkanille ensimmäisen tämän ikäluokan SM-kultamitalin.

Samassa ikäluokassa otelleet Verneri Pajunen (66 kg) ja Viljo Peltonen (66 kg) joutuivat toteamaan vastustajansa paremmakseen alkuotteluluissa.

Samana viikonloppuna otellussa veteraanien SM-kilpailussa 30–45-vuotiaiden 66 kiloisten veteraanisarjassa kamppaillut Teemu Pajunen voitti sarjassaan hopeaa voittaen kahdesta ottelustaan ensimmäisen ipponilla. Finaalissa Turku Gladiatorin Ramin Mollaei oli vielä vahvempi.

Ali Kulhia nappasi niin ikään hopeaa 60–75-vuotiaiden 66 kilon sarjassa. Hopean Kulhia varmisti voittamalla kovan kilpakumppaninsa Hontai Judon Tom Pahlmanin komeasti ipponilla. Finaalissa Lappeenrannan Kamizan Juha Vuorela oli vielä tällä kertaa finaalissa kovempi.

Samana viikonloppuna Ideaparkissa otellussa lasten Ideapark shiaissa Tiitus Koppanen voitti sarjansa P9-28,5 kg kahdella voitollaan. Samassa sarjassa otellut Niila Vehniäinen sijoittui kolmanneksi. Roni Junkkari (P15–55 kg) sijoittui sarjassaan neljänneksi yhdellä otteluvoitolla.