Judokisat saivat väen liikkeelle – Olympiatoivo Martti Puumalaisella kiireiset kuukaudet edessään

Judon SM-viikonloppu sai ihmiset sankoin joukoin seuraamaan otteluita Ideaparkin Bläk Boks-areenalle. Koko lauantain ajan katsomosta oli jopa haastavaa löytää vapaata istuinta, kun väki eli niin nuorempien kuin aikuisjudokoitten otteluissa mukana.

Paikallista menestystäkin tuli, kun Lempäälän Syokonkanin vesilahtelaisottelija Sebastian Hanweg nappasi sarjassaan alle 55 kiloa kultaa 18-vuotisissa. Voiton arvoa nostaa, että Sebastian itse on vasta 13-vuotias.

Suuren yleisön mielenkiinto kohdistui raskaan sarjan Martti Puumalaiseen, joka on hankkinut Suomelle tuiki harvinaisen olympiapaikan Pariisiin. Pelkästään osallistumaan ei olympialaisiin Puumalainen aio mennä, vaan silmissä siintää menestys.

– Tänään otteleminen oli nihkeää, johtuen osaksi siitä, että palasin Japanista leiriltä ja aikaero rassasi, jutusteli kolme ottelua kultansa eteen huhkinut Puumalainen.

Judossa menestyäkseen on haettava laadukkaita vastustajia ympäri maailmaa. Japanin jälkeen Puumalaisen nokka osoittaa kohti eksoottista Uzbekistania. Kisoja ennen olympialaisia on luvassa muutamia.

– Ennen Pariisin olympialaisia suurin tavoite ovat toukokuun lopussa käytävät MM-kisat Abu Dhabissa, sanoo 26-vuotias Puumalainen, joka nousi Euroopan mestaruudellaan suuren urheiluyleisön tietoisuuteen viime vuonna. Puumalaisen EM-kulta oli 30 vuoteen ensimmäinen arvokisamitali judossa.

Ideaparkia Puumalainen piti täydellisenä paikkana judokisoille ja hän kiitteli vuolaasti ottelutapahtumien tunnelmaa.

Martti Puumalainen on yksi Suomen suurimmista olympiatoivoista kesällä Pariisissa. Kuva: Juha Raunio

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?