LeKi yritti niskalenkkiä sitkeästä Riemusta – Viides ottelu keskiviikkona kotihallissa Lempäälässä

Pääluotsi Mikko Sulonen jatkaa LeKissä tulevallakin kaudella. LeKi käy tiukkaa puolivälieräsarjaa Riemun kanssa. Kuva: Jarno Hietanen

LeKin ja Jyväskylän Liikunnan Riemun jääkiekon Suomi-sarjan puolivälieräottelu eteni viidenteen otteluun, kun maanantai-iltana Riemu oli kotikaukalossaan osumin 4–2 LeKiä parempi.

Ratkaisu nähtiin kahdeksan sekuntia ennen peliajan loppumista, kun LeKi haki tasoitusta ilman maalivahtia. Riemu sai katkaistua, ja pelin sankari Leo Heikkinen upotti kiekon tyhjään lempääläismaaliin.

Kangasalan Kisa-Eaglesin kasvatti, suomalaisranskalainen Heikkinen teki Riemulle myös päätöserässä tuikitärkeän 3–2-johto-osuman. LeKin maaleista vastasivat Juuso Papinsaari ja Oliver Etula.

Otteluvoitot ovat tasan 2–2, ja ratkaiseva viides peli otellaan Hakkarin jäähallilla keskiviikkona 6. maaliskuuta.

 

Jääkiekon Suomi-sarjan puolivälierissä LeKi sai vastaansa alemman jatkosarjan ykkösen eli Liikunnan Riemun. Kauden surkeasti aloittanut Riemu on petrannut hurjasti pelaamistaan ja on osoittautunut LeKille sinnikkääksi vastukseksi.

Neljäs ottelu käytiin tilanteen ollessa LeKille 2–1 Jyväskylässä maanantai-iltana 4. maaliskuuta.

– Riemun kovuus ei ole yllättänyt. Tiesimme, että helpolla ei tulla voittoja napsimaan. Riemu on ollut vahvassa vireessä alkuvuodesta, antoi LeKin valmentaja Mikko Sulonen tunnustusta vastustajalle.

 

Puolivälieräsarjan avauksessa Riemu yllätti LeKin Hakkarissa 4–2. LeKi sortui tehottomuuteen ja Riemun maalivahdin Juuso Laukkasen mahtipeliin. Laukkanen torjui Hakkarissa 45 vetoa. Niistä moni oli haamutorjunta.

Jyväskylässä LeKi tasasi sarjan voittamalla 3–1 aivan loppuhetkille asti tasaisena pysyneessä kamppailuissa. Niskalenkin tuntua lempääläiset saivat lauantaina 2. maaliskuuta Hakkarissa, kun päätöserän väkevällä vyöryllä LeKi otti 5–1-kotivoiton.

– Vahva kolmas erä oli arvossaan sarjan kolmannessa ottelussa, sanoi Sulonen.

LeKi iski kolmannen erän puolivälissä neljään minuuttiin neljä maalia, joista kolmas osuma oli ratkaiseva. Tuukka Hietamäki pääsi läpiajoon ja ujutti viisaasti kiekon Laukkasen jalkovälistä maaliin. Läpiajoa edelsi epäselvä tilanne, jossa Laukkanen menetti kontaktissa lekiläishyökkääjän kanssa mailansa.

– Riemu on niin sanottu hurmosjoukkue, ja sitä hurmosta on ollut vaikea lamaannuttaa. Heillä on omintakainen pelityyli, johon he uskovat, jatkoi Sulonen.

 

LeKi näytti kolmannessa kohtaamisessa materiaalinsa laajuuden ja luisteli päätöserässä jyväskyläläiset kumoon. Neljänteen kamppailuun lähdettäessä LeKin jatkopaikka välieriin oli lähellä.

Tuukka Hietamäki oli kolmannen kamppailun LeKi-nimi. Hän tehoili kaksi maalia ja syötön. Työteliäs Verneri Metsänen iski päätöserän maaliryöpyn avanneen osuman. Maalissa Valtteri Kyllinen on saanut torjuntavastuun jokaisessa kamppailussa ja on ollut veräjällään kiitettävällä tasolla.

– Kyllinen on ollut loistava, hän mahdollistaa joka ottelussa meille paljon, suitsutti valmentaja Sulonen.

Ennen puolivälieräsarjan alkua LeKi julkaisi Mikko Sulosen jatkosopimuksen, joka kattaa tulevan kauden ja sisältää option kaudesta 2025–26.

– Valmentaja Mikko Sulosella on korkea vaatimustaso sekä hyvät kommunikointitaidot. On ollut hienoa seurata hänen kokonaisvaltaista kehittymistään seurassamme, sanoo LeKin hallituksen jäsen Markku Haapala.

– Innokas, motivoitunut ja onnellinen. Näillä kolmella sanalla kuvailisin sopimusta. LeKissä koko organisaatio tekee hyvää työtä, ja täällä homma toimii. Tämä on hyvä paikka valmentaa. On osaava organisaatio, loistavat puitteet ja hienoja pelaajia. Keskiössä on se, että tässä yhteisössä kaikki haluavat kehittyä ja kasvaa paremmaksi, kommentoi puolestaan Sulonen LeKin fb-sivujen tiedotteessa.