Salamarakkautta – Tinderistä toisensa löytäneet kihlautuivat muutamassa viikossa, hääjuhla tallentui televisokameroille

Tanja ja Susanna Haltunen kihlautuivat vain parin viikon kuluttua ensitapaamisestaan. Kuva: Seppo Kummala

Onnellisen näköinen aviopari kertoo tarinaansa sohvalla istuen. Susanna Haltusen, 25, rystysiä koristaa tatuointi, jonka kirjaimet muodostavat sanan Love – rakkaus. Teema heijastuu puoliso Tanja Haltusen, 34, o.s. Männyn silmissä, kun hän katsoo Susannaa ja pyyhkäisee kädellä tämän kämmenselkää.

– Salamarakkautta, olihan se, Tanja nauraa.

Tanja ja Susanna eivät vielä vuosi sitten tunteneet toisiaan. Kesäkuussa 2023 sinkkunaiset löysivät toisensa nettideittipalvelu Tinderissä. Tanja asui Lempäälässä, Susanna Hämeenlinnassa. Tanja kertoo Susannan asenteen ja luonnollisuuden tehneen vaikutuksen, yhteys löytyi nopeasti. Susanna on samoilla linjoilla kuvaillessaan ihastumistaan.

– En ihastunut pelkästään Tanjan ulkonäköön, hänen ajatuksenjuoksunsa tuntui täydentävän omaani.

Juttu luisti niin hyvin, että tapaamisesta sovittiin Lempäälään vielä samassa kuussa. Susanna tuli junalla Lempäälään, tarkoituksena oli viettää vuorokausi yhdessä ja tutustua paremmin.

– Siinä sitten juotiin kahvia, katseltiin toisiamme ja tunsin, että se oli koko lailla siinä, Susanna kertoo.

– Susanna jäikin sen vuorokauden sijaan kolmeksi ennen kuin palasi Hämeenlinnaan. Takaisin Lempäälään hän tuli vielä samana iltana ja sanoi, että me seurustellaan nyt, Tanja jatkaa.

Seurusteleva pari vietti mahdollisimman paljon aikaa yhdessä, vuoroin Lempäälässä ja Hämeenlinnassa. Kesäkuussa naiset viettivät päivää Hämeen linnassa. Tanja muistaa Susannan olleen jotenkin vaikeana, kuin tulisilla hiilillä. Linnan pihamaan paviljongissa Susanna sitten yhtäkkiä polvistui ja kosi Tanjaa. Kihlat vaihdettiin 26. kesäkuuta.

– Kyllä jännitti, mutta sen vain tietää kun tulee syvä yhteys toiseen, Susanna kertaa.

Pian pari muutti yhteen. Perheessä oli Susannan lisäksi jo entuudestaan Tanjan lapset Nela, 13, ja Noel, 2. Susanna odotti kaksosia. Rasmus ja Madeliina syntyivät 27. syyskuuta täydentäen kuusijäsenisen uusioperheen.

Vihille pari ”karkasi” 10. lokakuuta Tampereen maistraattiin. Todistajatkin tulivat maistraatista, pariskunta vain halusi vahvistaa avioliiton kuntoon. Häitä ei tanssittu – vielä. Sen aika oli myöhemmin, televisiokameroiden valoissa.

Televisioryhmä kuvasi parin matkaa syksystä Vesilahden kirkkoon avioliiton siunaukseen saakka. Haltusten matka päätyy Unelmahäät -realitysarjan yhdeksi jaksoksi. Kuva: Seppo Kummala

Impulsiiviseksi hössöttäjäksi luonnehdittu Tanja osoitti luonteensa nähdessään televisiossa Unelmahäät -realitysarjan etsivän pareja uudelle tuotantokaudelle.

– Katsoin netistä, että mikähän tämä on ja pistin saman tien hakemuksen sisään. En ehtinyt kertoa asiasta edes Suskille, kun tuottaja soitti vain hetken kuluttua kun olin jättänyt hakemuksen. Siinähän sitä sitten oltiin mukana tekemässä reality-sarjaa.

Tavalliseen tapaansa viilipyttymäinen Susanna otti tiedon heidän osallistumisestaan tv-sarjaan tyynesti, vaikka ei aluksi kovin innostuneesti. Kuvausryhmän ammattimaisuus kuitenkin sai molemmat rauhoittumaan nopeasti. Kameroiden läsnäoloon tottui yllättävänkin äkkiä.

Mikä sitten sai Tanjan ilmoittautumaan televisiosarjaan? Ainakaan se ei hänen omien sanojensa mukaan ollut julkisuuden kipeys.

– Itse asiassa olen aina vähän jännittänyt olla kameroiden edessä. Ehkä tämä oli sellainen itsensä ylittämisen kokemus, hän pohtii.

Toistaiseksi palautetta osallistumisesta televisiosarjaan ei ole juuri tullut. Pari tiedostaa, että sitä voi tulla sitten kun sarjaa aletaan esittää televisiossa. Se ei heitä huoleta.

– En ole oikein koskaan ollut kiinnostunut, mitä muut minusta ajattelevat, Susanna Haltunen sanoo.

Tuotantoryhmä seurasi parin elämää syksyn ajan, myös heidän muuttaessaan Lempäälästä vuoden vaihteessa Vesilahden Koskenkylään. Sarjan päätöshuipentuma kuvattiin lauantaina 9. maaliskuuta. Tuolloin pari sai avioliitolleen siunauksen Vesilahden kirkossa.

Vesilahden seurakunnan kirkkoherra, Kirkko-Harrina tunnettu Harri Henttinen lupautui jo syksyllä siunaamaan avioliiton. Vesilahden kirkossa siunaus tuli mahdolliseksi, kun seurakunnan kirkkoneuvosto päätöksellään avasi marraskuussa mahdollisuuden järjestää häätilaisuuksia myös saman sukupuolisten hääjuhlia tiloissaan.

Hääjuhla järjestettiin lauantai-iltana Lempäälän työväentalossa, jonne tuli juhlimaan pariskunnan läheisiä ja tuttavia, televisiokameroiden loisteessa. Juhlavieraita oli varoitettu etukäteen kameroiden läsnäolosta.

Sarjan seitsemäs tuotantokausi käynnistyy maaliskuussa, Haltusten jakso tulee ulos huhtikuussa.