LeKi vahvoilla välieräsarjassa SaPKoa vastaan

LeKin peli sujuu mallikkaasti Suomi-sarjan välierissä. Kuva: Jarno Hietanen.

Lempäälän jäääkiekkokevät tuoksuu jalometallilta. Lempäälän Kisa on etenemässä kohti Suomi-sarjan finaalia, sillä välieräsarja Savonlinnan Pallokerhoa on tilanteessa 2–0 LeKin eduksi. Avauspelin Hakkarissa LeKi voitti lukemin 3–0 ja Savonlinnassa lempääläiset olivat lauantaina 9. maaliskuuta vahvempia niukasti maalein 3–2.

– SaPKo-ottelut ovat sujuneet meille suotuisasti tähän mennessä. Pelit ovat olleet tiukkoja vääntöjä, mutta henkinen selkärankamme on tosi jäykkä, kiitteli päävalmentaja Mikko Sulonen suojattiensa lujuutta.

Puolivälieräsarja Riemua vastaan venyi viidenteen peliin, jonka LeKi Hakkarissa hoiti lukemin 4–1. Savonlinnalaiset pusersivat niin ikään viisi peliä omassa puolivälieräsarjassaan Lapuan Virkiää vastaan, joten fyysinen rasitus molemmilla oli samanlainen lähdettäessä välieriin.

– Olemme päässeet SaPKoa vastaan pelaamaan paremmin omaa peliämme kuin Riemu-sarjassa, näki Sulonen tärkeän seikan, miksi LeKi on ollut savonlinnalaisia edellä.

Avauspelissä SaPKoa kuritti pahiten Valtteri Kekarainen kahdella maalilla, Ville Pelttari osui kertaalleen. Vieraspelissä LeKin maaleista vastasivat Riku Väkiparta, Aku Kinnari ja Valtteri Kekarainen. Maalilla Valtteri Kyllinen on kantanut torjuntavastuun kaikissa play off -otteluissa arvosanalla kiitettävä.

SaPKo-otteluihin LeKi muokkasi hyökkäysketjujaan, mukaan pelaavaan kokoonpanoon nousivat Ville Keskinen ja Mikael Ojanen.

– Pienet sairastelut ja kolhut aiheuttivat ketjujen mylläämisen.

LeKi pelaa mahdollisesti ratkaisevan kolmannen SaPKo-pelin tiistaina 12. maaliskuuta Hakkarissa. Jos sarja ei silloin katkea, pelataan jatkopelit Savonlinnassa torstaina 14. maaliskuuta ja vielä mahdollisesti Lempäälässä lauantaina 16. maaliskuuta.

Toisessa välieräparissa Nokian Pyry tekee hakkelusta Kotkan Titaaneista johtaen sarjaa voiton 2–0. Finaalipari Pyry–LeKi on siis hyvin mahdollinen. Suomi-sarjan mestaruus ratkaistaan kolmella voitolla ja mestari kohtaa sen jälkeen Mestiksen toiseksi heikoimman eli joko Kajaanin Hokin tai Forssan Palloseuran ottelusarjassa, jonka voittaja saa paikan Mestiksestä.