LeKin nuorille hiihtäjille kaksi SM-mitalia

Akseli Pesu nappasi kultaa 18-vuotisissa perinteisen kympiltä. Kuva: Raino Pesu

Antti Urvannan mitalin väri oli pronssinen. Kuva: Raino Pesu

Espoon Leppävaarassa kisattiin nuorten SM-hiihtojen toinen osio. Lempäälän Kisan vahva nuorten miesten trio esiintyi jälleen edukseen ja palasi kisoista kahden mitalin ja useamman loistosijoituksen kanssa kotiin. Kultaa vuoli Akseli Pesu perinteisen tyylin kympiltä. Pronssimitali pujotettiin puolestaan Antti Urvannan kaulaan vapaan tyylin kympin kilpailun jälkeen.

– Hyvällä vauhdinjaolla perinteisen kisasta tuli hyvä suoritus, vaikka kaksi edellistä kilpailua kropassa painoikin. Ysin arvoinen suoritus, arvioi kultamitalisti Pesu suoritustaan.

Akseli Pesu hiihti erittäin tasaisella vauhdinjaolla ollen puolimatkassa toisena vajaan viisi sekuntia johtajan perässä. Pesun vauhti pysyi vahvana loppuun saakka ja voittomarginaali oli lopulta noin kolmisen sekuntia hopeahiihtäjä Leevi Passilan edellä.

Hyvin samantapaisella taktiikalla taisteli Antti Urvanta vapaalla mitalikorokkeelle. Puolimatkassa hän oli neljäs, mutta maalissa kolmas, eikä ero hopeaankaan ollut kuin alle sekunnin. Akseli Pesu oli vapaalla neljäs ja Urvanta puolestaan perinteisellä kahdeksas.

– Perjantain vapaan kisa oli itselleni kympin arvoinen, kaikki meni nappiin. Sprintin kolarointi finaalissa vaikutti, etten päässyt näkemään, mihin olisi kunto riittänyt, Antti Urvanta analysoi kisaviikonloppuaan.

Trion kolmas lenkki Emil Koskinen hiihti niinikään loistavasti ollen vapaalla kuudes ja ”pertsalla” neljäs.

– Kiitettävän arvosanan voin antaa viikonlopusta. Vapaan kisassa lopussa hyydyin. Sprintissä välieräpaikka oli itselleni hyvä suoritus. Perinteisellä kaaduin, mutta lopussa sain kirittyä nelossijaan, tuumaili Emil Koskinen urakoinnistaan.

Kolmipäiväisissä kisoissa kisattiin myös sprintissä, missä Antti Urvanta oli karsintojen toinen, mutta meni nurin finaalissa jääden kuudenneksi. Pesu ja Koskinen karsiutuivat välierävaiheessa.

Naisten puolella ex-lekiläiset Hilla Niemelä ja Ella Noora Haapalehto nappasivat kumpainenkin kultaa. Ikaalisten Urheilijoita edustava Niemelä oli kympin perinteisen ykkönen ja Pohti Ski teamia edustava Haapalehto oli sprintin voittaja. Haapalehto nappasi perinteisen kympilta pronssin, voiton vei LeKi-YU:ta juoksussa edustava Nora Kytäjä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?