Lempo-Volleyn miehet kohtaavat Oulun, naiset Puijon pudotuspelien avauksissa

Tuomas Alatalon luotsaamat Lempo-Volleyn joukkueet aloittavat pudotuspeliurakkansa. Kuva: Kari Kautto

Lentopallokausi mallia 2023–24 etenee kohti huipennustaan. Pudotuspelit alkavat viikonloppuna 16.–17. maaliskuuta. Lempo-Volleyn miehet kohtaavat sarjan suurimman suosikin Oulun Kiskon, ensiksi pelataan Oulussa ja sunnuntaina 17. maaliskuuta Lempäälä-areenassa. Jatkoon pääsee joko kahdella voitolla tai voittojen ollessa tasan, kultaisen erän voittamisella.

Lempo-Volleyn naiset varmistivat runkosarjan kakkossijansa lyömällä sarjajumbo Kiiston Vaasassa erin 3–1. Puolivälieriin Lempo saa vastaansa kuopiolaisen Puijo-Volleyn Akatemian, jonka Lempo kaatoi maaliskuun alussa selvästi erin 3–0. Naisilla jatkoonpääsy menee samalla systeemillä kuin miehissä.

Molemmilla Lempo-joukkueilla on hyvä mahdollisuus pelata niin sanottu pitkä kevät. Joukkueiden terveystilanteet ovat suhteellisen hyvät ja tuplapeli viikonloppuna ei kumpaakaan tiimiä hätkäytä.

– Miehissä Oulun voittamalla tienaa paikan finaalissa, mikä on ilman muuta tavoite. Meillä on ollut haastavaa vieraspelaaminen, joten lauantaiseen Oulun-reissuun pitää panostaa. Edellispelissä olimme jo aika lähellä pärjätä Oulu-hallissa, tuumaa valmentaja Tuomas Alatalo, joka päällekkäisten pelien takia on itse lauantaina naisten matkassa ja miesten Oulu-vieraspelin vetävät valmennustiimin muut jäsenet eli Marko Laakso ja Kari Nieminen.

– Naisissa Puijoa vastaan pitää yltää omaan normitason esitykseen, uskon että se riittää välieräpaikkaan, luotaa Alatalo ajatukset naisten puolelle.