Kommentti: Lempo-Volley astuu Alatalon jälkeiseen aikaan

Lempo-Volleyn pomoporras sai loppuvuodesta 2023 harmillisen, mutta toisaalta täysin ymmärrettävän ilmoituksen, kun menestysvalmentaja Tuomas Alatalo ilmoitti pitävänsä yli 20 aktiivisen valmennusvuoden jälkeen tulevan sesongin sapattia. 43-vuotias Alatalo on valmentanut päätyökseen pitkään, naisten liigassa hänen luotsaamiaan seuroja ovat olleet Oriveden Ponnistus, Woman Volley Rovaniemeltä, Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala.

Lempo-Volleyn riveihin hän tuli kaudeksi 2021–22 valmentamaan seuran miesjoukkuetta. Avauskausi tuotti ykkössarjan kakkossijan, mestaruus kirposi Hakkarissa kultaisessa erässä Kyyjärven Kykylle. Kausi 2022–23 tuotti sitten Lempolle mestaruuden. Lempon miehet eivät menneellä kaudella hävinneet pudotuspeleissä erääkään, mestaruus sinetöitiin Hakkarissa liki puolentuhannen ihmisen ollessa paikalla.

Kuluvaksi kaudeksi Alatalo otti raskaan kaksoisroolin, kun hän solmi Lempo-Volleyn kanssa 1+1 -mallisen sopimuksen sekä miesten että naisten ykkössarjajoukkueiden valmennuksesta. Jälki on edelleen ollut täyttä timanttia. Lempon miehet ja naiset olivat runkosarjan kakkosia. Kuten todettua, urheilujoukkueen valmennus ei ole yhden henkilön show, vaan Alataloa on jelpannut suuresti sekä miesten että naisten puolen toimiva organisaatio apuvalmentajineen, joukkueenjohtoineen ja huoltotiimeineen.

Lempossa ei taloudelliset rahkeet riitä ammattivalmentajaan, joten Alatalokin on tehnyt Lempo-aikansa töitä, tällä hetkellä koulunkäynninohjaajana Säijän ja Mattilan kouluissa.

Kulisseissa tehdään hartiavoimin töitä, mistä Lempon joukkueet löytävät Alatalon saappaiden täyttäjän. Lentopallossa valmentajia ei ole jonoksi asti, mutta kuiske lentispiireistä kuuluu, että kevään aikana uutisoitavaa asian tiimoilta löytyy.

Vaikka lempääläinen lentiskausi ykkössarjoissa päättyi tylysti 17. maaliskuuta koettiin Lempäälä-areenalla naisten puolivälieräottelussa uskomaton hetki, kun aiemmin iltapäivällä kautensa päättäneen Lempon miessakin innostamana areenan yleisössä kiersi ison maailman tyyliin aalto. Ensi kaudella uusi areena saadaan täysillä käyntiin syksystä alkaen ja Lempo-Volleyn joukkueet tulevat olemaan ainakin yhtä kovia kuin kuluvalla kaudella tai jos puuhamiesten kommentteja oikein tulkitsee, vieläkin kovempia.

 

Lue myös: Lempo-Volleylla pikimusta sunnuntai uudella areenalla – naiset taipuivat Puijolle kultaisessa erässä, miehillä eivät paukut riittäneet Oulun Kiskon kaatamiseen