”Me tiedämme lääkkeet Pyryn voittamiseen”, lupaa LeKin paras pistemies Tuukka Hietamäki

Tuukka Hietamäki näyttää, mikä seura voittaa Suomi-sarjan mestaruuden. Kuva: Juha Raunio

Vuosi sitten silloisen sarjanousija Lempäälän Kisan tie tyssäsi jääkiekon Suomi-sarjan välierissä Nokian Pyryyn. Nyt samaiset paikalliskumppanukset LeKi ja Pyry pelaavat taas vastakkain, tällä kertaa panoksena on Suomi-sarjan mestaruus ja paikka Mestiksen nousukarsintoihin.

– Me tiedämme lääkkeet Pyryn voittamiseen. Kikat ja avaimet on mietitty Pyryn supermiesten pysäyttämiseksi, vakuuttaa LeKin kuluvan kauden paras pistemies, valkeakoskelainen Tuukka Hiatamäki.

Juttutuokiossa Hietamäestä paljastuu päämäärätietoinen ja fiksu nuori urheilija. 21-vuotias Valkeakosken Kiekko-Ahmoissa juniorioppinsa saanut Hietamäki teki yläasteen yhteishaussa kovan päätöksen ja haki keskisuomalaiseen piskuisen Karstulan kunnan lukioon, missä oli jääkiekkoilijoille räätälöity linja.

– Yhden kaverin kanssa päätimme hakea sinne. Koulu sujui hyvin ja jäälle pääsimme lähes niin paljon kuin halusimme, taustoitti Hietamäki poikkeuksellista valintaansa.

B- ja osa A-juniorivuosista kului Karstulan Kivassa, mutta lukion jälkeen oli edessä paluu Pirkanmaalle ja seuraksi valikoitui LeKin A-nuoret. Kaudet 2021–23 hän pelasi Kooveessa, lähinnä A-nuiorissa, mutta myös Mestiksessä tuli kahdeksan ottelua tilille. Täksi kaudeksi tie toi takaisin Lempäälään ja LeKiin.

– Olen tykännyt paljon pelata Lempäälässä. Ympäristö on hyvä, valmennus niin ikään. Olen saanut pelata omilla vahvuuksillani.

Tulostakin on tullut. Pisteitä runkosarjassa Hietamäki takoi 41 kappaletta, mikä riitti runkosarjan pistepörssissä kuuenteen sijaan.

– Tämä on ollut hyvä kausi. Kun valmennus antaa luottoa ja ympärillä on hyviä joukkuekavereita, pitää tulostakin tulla. Vahvuuteni ovat kiekolliset taidot, peliäly ja laukaus, luettelee Hietamäki.

Tuukka Hietamäki tähtää jääkeikon ammattilaiseksi. Kuva: Juha Raunio

 

 

LeKin kausi on ollut nousujohtoinen. Runkosarjassa peli parani kevättä kohden. Puolivälierissä Jyväskylän Riemu aiheutti omaperäisellä tyylillään hankaluuksia, mutta Savonlinnaa vastaan LeKin peli jyskytti kuin juna kiskoillaan.

–Riemu-sarja viidellä pelillään oli meille opettavainen. Kestimme henkisesti pahan paikan. SaPKoa vastaan oma pelimme oli jo paremmin uomissaan.

Nokian Pyryä Hietamäki kuvailee laatusanoilla vahva ja laadukas. Joukkueessa on kaksi sarjan kovinta pistepyssyä Valtteri Mäki-Viinikka ja Lassi Korpela sekä  monta muuta Suomi-sarjan tasolla meritoitunutta pelaajaa.

– Paikallispeliasetelma finaalissa, mikäs sen herkullisempaa. Vastaava minikoossa kuin, että Tappara ja Ilves kohtaisivat liigafinaalissa, naurahtaa Tapparan kannattajaksi tunnustautuva Hietamäki.

– Kotihalli on tärkeä etu, Hakkarissa pitää voittaa ja kerran ryöstää voitto Nokialta. Muutamassa pudotuspelimatsissa Hakkarissa on ollut hyvä pöhinä, sitä samaa meininkiä vaan finaaleihin, heittää Hietamäki toiveen lempääläisille.

Nuoren miehen katse siintää tulevaisuudessa Suomi-sarjaa korkeammilla tasoilla. Tavoite jääkiekkoilijana on selkeä.

– Tavoite on pelata jääkiekkoa ammatikseni. Tie vie ehkä Mestiksen kautta eteenpäin. Ulkomaatkin kiinnostavat jossain kohtaa. Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä täysin auki, sanoo Varalassa liikuntaneuvojaksi opiskeleva Tuukka Hietamäki.

Ensimmäinen ottelu pelattiin maanantaina 18. maaliskuuta Nokialla. Leki voitti ensimmäiseen jatkoerään venyneen ottelun 3–4. Keskiviikkona jatketaan Lempäälässä.

Artikkelia täydennetty, lisätty maanantain ottelun tulos.