Lempäälän Kisan hiihtonuoret vauhdikkaina Virossa ja Vöyrillä

Akseli Pesu tyylitteli Otepäällä kympin seitsemänneksi pohjoismaisissa 18-vuotiaiden mestaruushiihdoissa. Kuva: Tarmo Haul

Lempäälän Kisan nuoret hiihtäjät esiintyivät edukseen Viron Otepäässä ja Vöyrissä. Virossa hiidettiin maajoukkueina nuorten pohjoismaisista mestaruuksista alle 18-vuotiaiden sarjassa ja Vöyrissä 12−16-vuotiaiden Hopeasompa-finaalien sijoituksista.

Akseli Pesun paras sijoitus seitsemäs Otepäässä tuli perinteisen 10 kilometrillä. Pohjoismaisessa sprintissä hän oli 14. ja ankkuroi viestissä Suomen ykkösjoukkueen viidenneksi.

Sammon urheilulukiota käyvälle Pesulle Otepään reissu oli ensimmäinen hiihdon maajoukkueasussa. Sivulajissaan pyöräsuunnistuksessa hän on pukeutunut Suomi-asuun jo kolmasti 15-vuotiaasta lähtien aina 20-vuotiaiden sarjaan.

LeKi:n nuorista myös Antti Urvanta oli valittu alle 18-vuotiaiden maajoukkueen harjoitusryhmään. SM-hiihdoissa hän otti mitaleita ja hyviä sijoja, mutta viralliset katsastukset Ylivieskassa kuun vaihteessa eivät ihan riittäneet.

Eero Siivonen oli 15-vuotiaiden sarjassa vitosella neljäs. Kuva: Cecilia Back

Hopeasompa-finaaleissa 14-vuotiaissa pojissa kilpaileva Luka Laurila otti perinteisen sprintissä pronssia.  Muut kisalaiset eivät yltäneet mitaleille, lähelle kuitenkin.

Siivosen hiihtoperheen junnuista Eero oli 15-vuotiaissa neljäs viidellä kilometrillä ja Anni 13-vuotiaiden vapaan kolmosella viides. Vuotta vanhempien sprintissä irtosi kahdeksas sija.

Paras LeKi:n viestisijoitus oli 16-vuotiaiden sarjassa 10. Joukkueessa hiihtivät Joonas Kolehmainen, Joona Kivistö ja Eero Siivonen.

14-vuotiaiden tyttöjen kolmesta seurasta kootun joukkueen ykkösosuuden kolmanneksi nopein oli LeKi:n Anni Siivonen ja maalissakin joukkue oli hienosti kolmas.

Lekin Vöyrin joukkueessa oli seitsemän hiihtäjää ja saman verran huoltajia. Seura oli Hämeen toiseksi paras. Piirin ykkönen sekä määrässä että tasossa oli Hämeenlinnan Hiihtoseura. Se oli Espoon Hiihtoseuran ja Ski Jyväskylän jälkeen kokonaispisteissä kolmas.