Pyry voitti Suomi-sarjan mestaruuden – LeKi taipui huikeiden vaiheiden jälkeen otteluvoitoin 1–3

Valtteri Kyllinen oli koko kauden LeKin ykkösmaalivahti, joka hoiti tonttinsa hyvin. Kuva: Jarno Hietanen
Lassi Korpela oli finaalisarjan tehokkain pelaaja. Kuva: Jarno Hietanen
LeKin juniorit muodostivat äänekkään fanisakin Hakkarissa. Kuva: Jarno Hietanen

Neljä huimaa ottelua tarvittiin, ennen kuin kauden 2023–24 jääkiekon Suomi-sarjan mestari oli selvillä. Mestaruussaunassa löylytteli Nokian Pyry ja pettymyksen hikeä kuivatteli Lempäälän Kisa. Ottelusarja oli äärimmäisen tasainen, kolme peliä ratkesi vasta jatkoerässä.

– Kolme neljästä pelistä eteni jatkoerään, joten pienillä marginaaleilla pelattiin. Ehkä Pyry oli hiukan tehokkaampi, näki LeKi-luotsi Mikko Sulonen, mistä pienenpieni ero joukkueiden välille syntyi.

Nokialla LeKi voitti avausottelun Tuukka Hietamäen jatkoaikaosumalla maalein 4–3. Hakkarissa Pyry oli puolestaan osumin 7–4 parempi Lassi Korpelan iskiessä neljä osumaa LeKin maaliin. Kolmannessa ottelussa Nokialla noin tuhannen katsojan seuratessa pelin sankari oli Pyryn Jesse Nyppeli, joka teki jatkoeräosuman ja peli päättyi lukemiin 2–1. Hakkarin neljättä finaalia saapui katsomaan 528 katsojaa, maali-iloittelu eteni aikaan 65.53, kun Pyryn Valtteri Ylitalo kruunasi nokialaisten mestaruuden loppulukemiksi 7–6 .

– Finaalipelit olivat laadukasta jääkiekkoa. Pelaajat laittoivat sielunsa ja kroppansa likoon. Pelien jälkeen pukuhuoneessa jääpussien kulutus oli isoa, kolhuja tuli melkein joka miehelle, sanoi Sulonen.

Jo ennakkoon tiedettiin, että Pyryllä on sarjan paras duo Valtteri Mäki-Viinikka–Lassi Korpela. He olivatkin joka pelissä pahin peikko LeKille. Korpela kokosi finaaleissa isoimman saldon neljä maalia ja neljä syöttöä. Mäki-Viinikka ei paljon jälkeen jäänyt tehoillaan neljä maalia ja kolme syöttöä. LeKistä Tuukka Hietamäki pelasi erinomaiset finaalit tehoilla kolme maalia ja kolme syöttöä. Aku Kinnari (1+4) ja Juuso Papinsaari (2+2) kuuluivat monen muun lempääläispelaajan ohella finaalien onnistujiin.

– Nukutun yön jälkeen päällimmäinen fiilikseni on haikeus. Tämän joukkueen retki päättyi nyt tähän ja ainutlaatuisen hieno sakki ainakin jonkun verran hajoaa, maisteli päävalmentaja Mikko Sulonen oloaan.

Isossa kuvassa lempääläinen edustusjääkiekko otti taas askeleen eteenpäin. Viime vuonna Suomi-sarjan tulokas eteni välieriin, nyt jo finaaliin.

– Iso nytkähdys eteenpäin tapahtui. Pidän myös hienona juttuna, että saimme ”pleijareihin” ja etenkin finaaleihin myös yleisön syttymään.

Mikko  Sulosella ja aisaparillaan Juha Taposella on jatkosopimus tehtynä, joten muutaman viikon päästä valmennusjohto aloittaa seuraavan kauden suunnittelun.

– Nyt on pääasia saada mieli kirkkaaksi, se ottaa viikon tai kaksi aikansa. Valmennusmotivaatio on itselläni aivan tapissa, joten nälkää tästäkin kaudesta jäi paljon.

– Meillä on jo nyt hieno runko pelaajistossa. Kyselyitä on jo tässä kohtaa pelaajien taholta tullut, joten LeKille tulee jatkossakin laadukas joukkue. LeKi ja Lempäälä sekä Pirkanmaa alueena ovat vetovoimaisia, tänne ei tarvitse pelaajia isosti houkutella.