LeKi juhli ultimaten SM-finaaleissa – Lempäälän Kisan ultimatejoukkueiden sisäkausi huipentui kahteen Suomen mestaruuteen ja avoimen sarjan SM-hopeaan

Ultimaten hallisarjan päättänyt SM-finaalitapahtuma pelattiin lauantaina 23. maaliskuuta Espoon Leppävaarassa. Perinteisessä tapahtumassa ratkottiin kaikkiaan neljän eri sarjan Suomen mestaruudet, joista LeKin joukkueet olivat raivanneet tiensä peräti kolmeen eri loppuotteluun.

Päivän ensimmäisessä finaalissa LeKin edustusjoukkue lähti hakemaan seurahistorian ensimmäistä sisäsarjan Suomen mestaruutta. Loppuottelussa vastaan asettui tuttuakin tutumpi, hallitseva Suomen mestari Espoon Otso, joka aloittikin ottelun räväkästi siirtyen nopeasti 2–0 -johtoon.

Lempääläläisetkin saivat kuitenkin oman pelinsä kulkemaan ja onnistuivat lopulta kovan puolustuspaineen turvin siirtymään ottelussa 6–5 -johtoon. Tämän jälkeen LeKin ote kuitenkin pääsi kohtalokkaasti lipeämään ja espoolaiset veivät ottelun puoliajalle lukemin kolmen perättäisen pisteen myötä lukemin 8–6.

Toisella puoliajalla LeKin hyökkäyskentälle sattui useita harmillisia kiekonmenetyksiä ja kun Otson kokeneet pelaajat samanaikaisesti löysivät peliinsä tutun varmuuden, painelivat espoolaiset lopulta suhteellisen vaivattomasti mestaruuteen lukemin 15–10.

Lempäälän Kisan ultimaten SM-finaalitapahtuman joukkueet palkintoineen. Kuva: Harri Cederlöf

Junioreiden U17-sarjan loppuottelussa LeKi kohtasi espoolaisen EUC Greenin, joka oli koonnut riveihinsä vahvistuksia myös muista pääkaupunkiseudun seuroista. Kauden aikaisemmista otteluista molemmat olivat kaapineet itselleen yhden voiton, minkä pohjalta finaaliin lähdettiin hyvin jännittävistä lähtökohdista, ennakkosuosikin viitan kuitenkin asettuessa fyysisemmän ja keski-iältään vanhemman EUC:n harteille.

LeKi aloitti ottelun vahvasti ryöstäen heti ensimmäisessä pisteessä hyökkäysedun itselleen, minkä turvin joukkue myös vei ensimmäisen puoliajan nimiinsä niukimmalla mahdollisella erolla lukemin 7–6. Toisen puoliajan alussa EUC:n hyökkäykselle sattui useampi virhe, joista LeKi rankaisi nopeilla ja rohkeilla pelivalinnoilla karaten jo ratkaisevan tuntuisesti viiden pisteen karkumatkalle.

Vaikka EUC selvittikin kovan puolustuksensa johdolla kolme ensimmäistä katkaisupistettä, pääsi Vihtori Myrskyranta lopulta tekemään ratkaisevan maalin Jussi Cederlöfin syötöstä vapauttaen lempääläläiset juhlimaan Suomen mestaruutta maalein 13–10. Finaalin parhaana pelaajana palkittiin LeKin vasta 12-vuotias, ottelussa tehot 1+5 iskenyt Lauri Koikkalainen, joka nuoresta iästään huolimatta tuntui välillä pyörittävän niin LeKin hyökkäyskentän peliä kuin monta vuotta vanhempia vastustajiaan aivan tahtonsa mukaan.

LeKin U17-joukkueen Lauri Koikkalainen tekemässä tuhojaan EUC Greenin puolustusta vastaan. Kuva: Jussi Vaitniemi

Finaalitapahtuman viimeisessä ottelussa ratkottiin mixed- eli sekasarjan kirkkaimpien mitalien kohtalo. Finaalissa kohtasivat Helsinki Ultimate sekä LeKin seurastatuksella pelannut Sakun Shakkinappulat, jonka runko koostui vahvasti LeKin edustusjoukkueen pelaajista.

Shakkinappuloiden lähtö otteluun ei ollut järin vahva eri seuroista koottujen pelaajien hakiessa vielä yhteispeliään, ja kun Helsinki Ultimate siirtyi toisella puoliajalla jo 10–6 -johtoon, piti moni katsomossa peliä jo varmasti ratkenneena. Shakkinappulat sai kuitenkin viime hetkellä kiinni pelin juonesta ja kun samaan aikaan mestarisuosikkina otteluun lähteneen Helsinki Ultimaten pelaajilla kiekko tärisi käsissä, alkoi ottelu hitaasti kääntyä. Lopulta peliajan päättyessä tulostaululla olivat
tasalukemat 13–13 ja mestaruutta lähdettiin ratkaisemaan universe-pisteellä, johon Shakkinappulat saivat hyökkäysedun. Tästä edusta joukkue myös piti kiinni, kun finaalin parhaana pelaajana palkittu Lassi Cederlöf löysi syötöllään ottelussa peräti viisi maalia tehneen Elina Roihan maalialueelta.

LeKin edustus- ja U17-joukkueiden valmentaja Leevi Cederlöf oli palkintojenjaon jälkeen luonnollisesti yhtä hymyä.

– Edustusjoukkueen tappio toki kismittää, mutta mixedin ja erityisesti junioreiden mestaruudet lämmittävät mieltä. Kaikkiin finaaleihin lähdettiin enemmän tai
vähemmän altavastaajina, joten kaksi kultaa kolmesta on aivan loistava suoritus, tarkasteli päivää miltä kantilta tahansa, Cederlöf summaa historiallisen päivän tapahtumat.

– Ja jäipähän jotain parannettavaa ensi kaudeksi.

Carl Willandt

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?