Syokonkanin judokat menestyivät Helsingissä

Viljo Peltonen, Lempäälän Syokonkan Judo, U15-66 kg Hontai Shiain voittaja. Kuva: Jani Peltonen

Lempäälän Syokonkan Judon neljä ottelijaa antoi kiitettäviä kisanäyttöjä Helsingissä pidetyssä Hontai Shiaissa. Joukkue keräsi neljä ykkössijaa, yhden hopeatilan ja yhden kolmannen sijan, sijoittuen yhteistuloksellaan 37 judoseurasta neljänneksi.

Kilpailun aloitti joukkueen nuorin, Armi Saarimäki, joka voitti sarjansa T11-32,1 kg vakuuttavasti kolmella ippon-voitolla.

Suomen mestari, Sebastian Hanweg, otteli kahdessa ikäluokassa: U15-55 kg ja U18-55 kg. U15 ikäluokasta Sebastian voitti kultaa kahdella komealla ippon-voitolla. U18 ikäluokassa Sebastian otteli neljä kertaa voittaen kolme ottelua ipponilla ja yhden waza-arilla. Täten Sebastian voitti vahvoin ottein kultaa myös tässä sarjassa.

Viljo Peltonen otteli niin ikään kahdessa ikäluokassa: U15-66 kg ja U18-66 kg. Viljo voitti U15 sarjansa värikkäiden vaiheiden jälkeen finaaliblokin kahdella komealla ippon-voitolla. U18 ikäluokassa Viljo voitti ennakkoluulottomasti otellen alkusarjassaan itseään vanhempia ottelijoita komeasti ipponein, voittaen esimerkiksi ipponilla tämän sarjan tuoreen SM-pronssimitalisti Adam Srubkovskin Vantaalta.

Finaaliblokissa ainoastaan Uudenkaupungin Veeti Salminen oli kultaottelussa parempi. Hopeasija siis Viljolle tästä vanhempien poikien sarjasta.

Hulda Kulhia otteli sarjassa N-63 kg. Hulda voitti neljästä ottelustaan kaksi, jolloin sijoituksekseen tuli kolmas sija.

Teksti: Veli-Matti Karinkanta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?