Aino ja Eino uudet lasten suosikkinimet

Vuonna 2023 Suomessa syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat suomenkielisillä lapsilla Aino ja Eino. Kaksi vuotta putkeen suosituimman lasten nimen titteliä hallinneet Olivia ja Leo joutuivat viime vuonna väistymään kärkipaikalta.

Viime vuonna Suomessa syntyneille lapsille Aino annettiin ensimmäiseksi etunimeksi 264 tytölle ja Eino 376 pojalle. Vuonna 2021 sekä 2022 suosituimman nimen paikkaa pitäneen Olivian ja Leon vastaavat lukumäärät olivat viime vuonna 245 ja 278.

Tyttöjen suosituimmat ensimmäiset etunimet viime vuonna olivat Aino, Olivia, Aada, Lilja sekä Sofia. Verrattuna vuoteen 2022, Aino on ohittanut Olivian, mutta molempien nimien suosio jatkuu edelleen vahvana. Sofia on tehnyt nousun sijalta 9 sijalle 5 ja Islan suosio on pudonnut sijalta 6 sijalle 11.

Poikien suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat Eino, Oliver, Väinö, Elias ja Onni. Leon suosio sen sijaan on pudonnut vuosien 2021 ja 2022 kärkipaikalta viime vuoden sijalle 6. Oliverin, Väinön ja Eliaksen suosio jatkuu vuoteen 2022 verrattuna vahvana. Vilho on tehnyt nousun vuoden 2022 sijalta 15 sijalle 8.