Pilvi Pursiheimon muistoksi konsertti sunnuntaina

Ida Räikkönen kokosi Pilvi Pursiheimon lempääläläiset musiikin oppilaat yhteen ja esiintymään. Sunnuntaina Pyhän Birgitan kirkossa olevassa muistokonsertissa esiintyvät myös Pursiheimon johtamat kuorot, Lempäälän Mieskuoro ja Laulu-Siskot.

Pidetyn opettajan ja kuoronjohtajan, Pilvi Pursiheimon, muistokonsertti on 21. huhtikuuta Pyhän Birgitan kirkossa. Pursiheimo menehtyi vuosi sitten keväällä.

Mukana on kymmenpäinen joukko Pursiheimon entisiä oppilaita Lempäälän lukion, Hakkarin ja Sääksjärven ajoilta sekä Pursimiehen johtamat kuorot, Lempäälän Mieskuoro ja tamperelainen Laulu-Siskot.

Ohjelmassa on Pursiheimon meneviä sovituksia tutuista kappaleista. Luvassa on myös Pursiheimon oma sävellys sekä hänen ideansa esittää Oopperan kummitus uruilla. Uruissa on kanttori Pietari Korhonen.

Konsertin taustalla on työryhmä, jonka moottorina on ollut Pursiheimon entinen oppilas Ida Räikkönen. Ryhmä halusi toteuttaa konsertin kiitoksena Pursiheimolle ja hänen työlleen.

– Hän kulki aina rinnalla ja kylvi innostusta ja paloa toteuttaa omia haaveitaan. Ja toisaalta jos hän jotain päätti, se myös tapahtui. Nyt on meidän vuoromme, sanoo Ida Räikkönen.

Konserttiin on vapaa pääsy. Siinä kootaan kolehti Mieli ry:n kautta lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseen.

Marita Miettinen

 

Lue myös: Pilvi Pursiheimo elää muistoissamme