Lions Club Lempäälä lahjoitti harjoittelulaitteen Lempäälän lähisairaalaan

Allekirjoitustilaisuudessa Heikki Oksa (vas.), Mari Kenttälä, Kati Lehtinen, Jari Koivu, Martti Nelimarkka ja Ilkka Rautakorpi. Kuva: Pekka Siitonen

 

Lions Club Lempäälä teki syksyllä 2023 lahjoituksen Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiölle hierontatuolin hankkimiseksi Tampereen yliopistollisen sairaalan syöpätautien vuodeosaston RS1 henkilökunnan käyttöön. Samassa yhteydessä tehtiin myös lahjoitus Lempäälän terveyskeskuksen vuodeosastolle hoitolaitteen hankkimiseksi. Kummankin lahjoituksen aloitteentekijänä oli klubin jäsen, joka puolisonsa vakavan sairauden takia oli osastolla läheisensä kanssa ollessaan havainnut tarpeen huomioida raskasta ja pyyteetöntä työtä tekevää asiantuntevaa ja huomaavaista henkilökuntaa.

Lempäälän lahjoituksen luovutus lykkääntyi kevääseen 2024 johtuen Pirkanmaan hyvinvointialueen mukanaan tuomista muutoksista lahjoituskäytäntöihin.

Huhtikuun 15. päivänä klubin presidentti Jari Koivu ja Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiön asiamies Heikki Oksa allekirjoittivat lahjakirjan tukisäätiölle. Lempäälän lähisairaala hankkii lahjoitetuilla varoilla harjoittelulaitteen.

Lahjoitustilaisuudessa olivat klubista mukana myös lahjoituksen alullepanija Ilkka Rautakorpi, Martti Nelimarkka ja Pekka Siitonen. Lahjoituksen ottivat vastaan Lempäälän lähisairaalan osastonhoitaja Kati Lehtinen, fysioterapeutti Mari Kenttälä ja apulaisosastohoitaja Juulia Jääskö.

Uusi laite tukee asiakkaiden kuntoutusta ja tarjoaa mahdollisuuden itsenäiseen harjoitteluun. Harjoittelu edistää kuntoutumista ja voi lyhentää kuntoutusjaksoja merkittävästi. Harjoittelulaite tukee sairaalan hoitohenkilökunnan työtä ja mahdollistaa entistä yksilöllisemmän ja tehokkaamman kuntoutuksen.

 

Teksti ja kuva: Pekka Siitonen