Jääkiekko ja lentopallo rynnistävät myös vanhimmissa juniori-ikäluokissa

LeKin A-juniorit sijoittuivat Mestiksessä kuudenneksi. Kuva: LeKi kotisivut
Lempon A-pojat olivat Suomen seitsemänneksi paras joukkue. Kuva: Lempo-Volley kotisivut
Lempo-Volleyn A-tytöissä pelasi puolentusinaa naisjoukkueessa pelannutta. Kuva: Lempo-Volley kotisivut

Lempääläisessä junioriurheilussa vain harva laji saa kasaan joukkueita vanhimpaan ikäsarjaan eli U20-luokkaan tai kuten entisaikaan kutsuttiin A-ikäisiin. Jääkiekko ja lentopallo tekevät positiivisen poikkeuksen. Mikä mukavinta, lempääläisseuroilla ovat myös erittäin laadukkaat joukkueet molemmissa lajeissa koossa.

Jääkiekossa Lempäälän Kisan U20-joukkue pelasi menneen kauden jo LeKille vakiintuneella tasolla eli Mestiksessä, mikä on toiseksi korkein sarjataso. Varsin vahvan ja tasapainoisen kauden jälkeen joukkue summasi loppusijoituksekseen kuudennen sijan. Joukkuetta valmensi Juha-Matti Vanhanen.

– Kaksikymppisten joukkue on tosi tärkeä joukkue, se toimii myös linkkinä edustusmiehistön suuntaan. Mukava uutinen on sekin, että pitkästä aikaa myös U18-ikäluokkaan tulee LeKistä joukkue ensi kaudeksi ja U16-joukkue aloittaa syksyllä kunnianhimoisesti SM-karsintasarjasta, tiedottaa LeKin juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Juha Taponen.

Tomi-Pekka Kaihua ja Ville Keskinen olivat tehokkaimmat lekiläispelurit Mestiksessä ja kumpainenkin visiteerasi useammassa LeKin Suomi-sarjan ottelussakin vahvalla panoksella. LeKin tulevan kauden valmentajana aloittaa Kouvolan Kookoosta tuleva Saku Järvi.

Lentopallon puolella Lempo-Volleyn A-ikäiset eli alle 20-vuotiaat klaarasivat sekä naisissa että miehissä tiensä valtakunnalliseen finaaliturnaukseen. Molemmissa finaaliturnauksiin selvisi maan kahdeksan parasta joukkuetta.

Lempon A-tytöt sijoittuivat sijalle kahdeksan, useampi otteluista päättyi tiukkoin erälukemiin 1–2. Lempossa pelasi kuusi sellaista pelaajaa, jotka edustivat myös naisissa Lempoa ykkössarjassa. Lempolla oli puolustettavanaan viime kevään Suomen mestaruus sekä toissa kevään pronssi. Kovatasoisessa finaaliturnauksessa Lempon kanssa samaan alkulohkoon osuivat suursuosikit Puma-Voley ja Salon Viesti, joille Lempo kärsi varsin niukat tappiot. Lempon valmennuksesta vastasi uuden polven valmentajalupaus Liisa lahtinen.

Lempon poikien tiimi päätyi kovatasoisessa finaaliturnauksessa seitsemänneksi. Pasi Korkolan luotsaama Lempo piinasi ennalta kovemmiksi arvioituja vastuksia varsin sinnikkäästi, mutta aivan eivät rahkeet riittäneet kamppailuuun mitaleista. Lempon pelaajistosta suurin osa pelasi menneellä kaudella aikuisissa kakkossarjaa. Toisenpolven pelimies Kasper Vesanen edusti Kuortaneen valmennuskeskuksen Murikat-joukkuetta, joka nappasi ykkösen mestaruuden.

–Selviytyminen vuosi toisensa jälkeen A-ikäluokan finaaliturnaukseen kertoo, että Lempäälässä tehdään laadukasta lentistyötä junioreissa, kiitteli Lempo-Volleyn puheenjohtaja Ossi Vesanen.