TikTokissa leviää vaarallinen haaste – Poliisi ja perusopetus herättelevät vanhempia

Poliisi kehottaa vanhempia käymään keskustelua lasten kanssa netissä leviävistä haasteista sekä rohkaisemaan lapsia kertomaan aikuisille, jos he havaitsevat tällaista materiaalia somessa. Kuva: LVS-arkisto/Joonas Leskinen

Sosiaalisen median palvelu Tiktokissa on kiertänyt haaste, jossa lapsia ja nuoria on kannustettu tuomaan puukko kouluun keskiviikkona 24. huhtikuuta.

Poliisi varoitti haasteesta tiistai-iltapäivänä lähettämässään tiedotteessa.

– Poliisi on tietoinen TikTokissa leviävästä haasteesta, jossa kehotetaan lapsia ja nuoria ottamaan teräaseita mukaan kouluun, tiedotteessa todetaan.

 

Myös Lempäälän kunnan perusopetus on varoittanut huoltajia haasteesta.

– Nyt on tärkeää perheissä keskustella netissä leviävien haasteiden vaarallisuudesta ja rohkaista nuoria kertomaan aikuisille mahdollisista havainnoista. Ollaan koulussa ja kotona lapsia ja nuoria varten tarkalla korvalla, Lempäälän perusopetuksen tiedotteessa lukee.

Tiedote on välitetty oppilaiden huoltajille Wilma-viestintäjärjestelmän kautta.

Lempäälässä järjestetään 7. toukokuuta kunnan yhteinen vanhempainilta, jonka aiheena on sosiaalinen media ja turvallisuus. Tilaisuus järjestetään Lempäälän kirjastossa kello 17.30 alkaen.

 

Poliisi muistuttaa, että teräaseiden vieminen kouluun tai sen kantaminen julkisilla paikoilla on laitonta.

– Jos lapsella tai nuorella havaitaan teräase, poliisi selvittää asian ja tapahtuneesta tehdään lastensuojeluilmoitus, poliisi sanoo tiedotteessaan.

Poliisi kertoo selvittäneensä haasteen todenperäisyyttä, muttei ole saanut vahvistusta asialle.