Erkki Paloniemi oli poikkeuksellinen poliitikko

Erkki Paloniemi (vasemmalla) ja Tiina Wesslin (oikealla) Kuopiossa viime elokuussa tarkastuslautakuntien yhteistyötapaamisen illanvietossa.

Suru-uutinen Erkki Paloniemen menehtymisestä saavutti hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan jäsenet sunnuntaina 14. huhtikuuta. Erkki oli nukkunut pois edellisenä päivänä.

Surun ja järkytyksen lisäksi mielen valtasi epäusko. Vasta muutamaa viikkoa aiemmin Erkki osallistui tarkastuslautakunnan kokoukseen hyvinvoivan ja iloisen oloisena. Juttelimme muun muassa toukokuussa Tallinnassa järjestettävästä tarkastuslautakuntien ja viranhaltijoiden Auditio 2024 -konferenssista, jonne Erkki oli halukas lähtemään mukaan.

Olin tavannut Erkin jo ennen hyvinvointialueuudistusta, mutta vasta aluevaltuustossa ja tarkastuslautakunnassa tutustuimme paremmin. Näiden parin vuoden aikana opin tuntemaan hänet miellyttävänä, huomaavaisena ja kohteliaana herrasmiehenä.

En koskaan kuullut Erkin sanovan pahaa sanaa kenestäkään. Hän oli erittäin yhteistyökykyinen ja -haluinen eikä sortunut poliittisissa keskusteluissakaan muiden tölvimiseen tai eriävien mielipiteiden halveeraamiseen. Erkki puhui aina kunnioittavasti ja sovittelevasti, eikä hän arastellut antaa kiitosta silloin kun sille oli aihetta. Harvinainen poliitikko kerrassaan!

Erkki oli myös hauska seuramies, joka osasi kuunnella toisia ja keskustella kaikenlaisista asioista. Hän oli kova tanssimaan, ja Kuopiossa tarkastuslautakuntien yhteistyötapaamisen illanvietossa sain houkuteltua hänet laulamaan karaokeakin! Kun me tarkastuslautakunnan jäsenet muistelimme Erkkiä suru-uutisen kuultuamme, keskustelussa toistuivat sellaiset sanat kuin valoisa, positiivinen, rakentava, lämmin ja kunnioittava. Nämä sanat kuvaavat Erkkiä erinomaisesti.

Pidimme tarkastuslautakunnan kokouksessa viime viikolla hiljaisen hetken Erkin muistolle. Jäämme kaipaamaan häntä ja toivotamme läheisille voimia suuren surun keskellä.

Lepää rauhassa, Erkki. Elät muistoissamme.

 

Tiina Wesslin
Kirjoittaja on aluevaltuutettu ja hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja.