Emma Rannalle maastopronssia

Emma Rannan juoksu-ura etenee tasaisesti. SM-maastoista saaliiksi tuli pronssia. Kuva: Veli-Matti Ranta

Kotkaan maastojuoksun SM-kisoihin lähti määrältään pienehkö, mutta kyvyiltään laadukas LeKi-YU:n joukkue. Useampi urheilija oli syystä tai toisesta poissa, mutta viiden juoksijan sakki toi mukanaan Lempäälään yhden mitalin ja kaksi sijoitusta kymppisakkiin.

Vuosi vuodelta kehittyvä Emma Ranta nappasi 22-vuotisissa pronssin tiukan kilpailun saatteeksi. Neljän kilometrin maastolenkillä Ranta käytti aikaa 15,06, mikä jäi uupumaan vain kaksi sekuntia hopeasijasta. Kullan nappasi suvereenilla tavalla Helsingin Kisa-Veikkojen Janette Vänttinen peräti 45 sekuntia toiseksi tullutta Euran Vilma Perettä nopeampana. Emma Ranta on parhaimmillaan pitkillä ratamatkoilla, 10 000 metrin ennätys kirjataan ajalla 36,10 viime kauden Kalevan kisoista.

Miesten nelosen tasaisessa ja tasokkaassa kilpailussa LeKin maileritallin Aleksi Kivelä sijoittui seitsemänneksi. Matkan ykkönen oli Vieremän yllättäjä Mikko Kauppinen, jolle Kivelä jäi 17 sekuntia. Heidän väliinsä kiilasi koko joukko maamme eturivin juoksijoita.

Sini Tirri onnistui naisten neljän kilometrin kisassa hyvin. Tasaisessa kärjen takaisessa kamppailussa Sini nosti sijoitustaan loppumatkalla mukavasti ja kiri lopulta kymmenenneksi. Kärjestä hän jäi ajallaan 15,21 53 sekunnin päähän.

15-vuotisten sarja oli osanottajiltaan väkirikas. LeKin Eero Sivonen ja Joonas Kolehmainen testasivat vauhtiaan, se ritti Eerolla sijaan 33. ja Joonaksella sijaan 40.

LeKin kirkkain juoksutähti Santtu Heikkinen leireili SM-maastojen aikana Pyreneillä vuoristoharjoittelun merkeissä. Viime kesän SM-mitalisti ja maaottelujuoksija Leevi Keronen oli jalkavaivojen takia poissa, kuten naisten sarjan mitalikandidaatti Klaara Leponiemikin. Nora Kytäjä, Eero Ranta ja Akseli Pesu olivat niin ikään eri asioiden takia maastokisoista sivussa.