Judomitaleja Kurikasta ja Porvoosta

Porvoon Samurai Cupin mitalistit: Viljo Peltonen (vas.) ja Sebastian Hanweg. Kuva: Rami Hanweg

Lempäälän Syokonkan judo jatkaa aktiivista kilpailemista. Huhtikuun lopussa Kurikassa pidettyyn Aprilli Shiaihin osallistui 15 ottelijaa.

Parhaiten menestyivät Katri Hakamo (T13+52 kg), Veera Hakamo (T15+63 kg), Sebastian Hanweg (P18-55 kg), Teemu Pajunen (VetM-66), Viljo Peltonen (P15-66 kg) ja Armi Saarimäki (T11-32 kg), jotka kaikki voittivat kultaa.

Hopealle itsensä kamppailivat Sebastian Hanweg (P15-55 kg), Siiri Hyppönen (T13-40 kg), Aarni Kujansivu (P15+66 kg), Luke Mikkonen (P18-60 kg), Viljo Peltonen (P18-66 kg).

Pronssia ottelivat Elias Helin (P18-55 kg) ja Niila Vehniäinen (P11-30 kg). Mitalitilastossa Syokonkan oli neljäs 18 seuran joukosta.

Seurayhteistyötä parhaimmillaan: Kurikan reissussa mukana Lempäälän Syokonkan, Nokian judo ja Tampereen judo.

Seuran huippukilpailijat Sebastian Hanweg (P15-56 kg) ja Viljo Peltonen (P15-66 kg) jatkoivat kilpailukauttaan Kurikan jälkeen seuraavana viikonloppuna toukokuun alussa Porvoossa valtakunnallisessa Samurai Cup valiokilpailussa.

Sebastian voitti sarjansa ottaen finaalissa makean revanssivoiton alkusarjassa hänet kaataneesta Vantaan Jukaran Vladislav Slovodianista.

Viljo otteli niin ikään vakuuttavasti selättäen vastustajiaan lempiheitoillaan näyttävästi. Tuomarikömmähdyksen takia häneltä vietiin kuitenkin voitto yhdestä vastustajasta ja otteluiden mennessä siten ristiin, sijoittui sarjan moraalinen voittaja Viljo lopulta kirvelevästi pronssille.

Teksti: Veli-Matti Karinkanta