Lempäälän-Vesilahden Sanomien digipalvelut päivittyvät ja paperilehden ulkoasu uudistuu

LVS:n ulkoasu ja verkkosivusto uudistuvat. Tavoitteena on helpottaa ja parantaa lukukokemusta.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien nettisivusto lvs.fi ja lehden uutissovellus uudistuvat torstaina 16.5.2024. Sivuston ja sovelluksen päivitystyöt aloitetaan torstaina aamupäivällä, ja käyttökatkoja saattaa ilmetä päivän aikana.

Torstaina julkaistavassa digiuudistuksen ensimmäisessä vaiheessa muutokset ovat lukijan näkökulmasta pieniä lukuun ottamatta nettisivustoon tehtyjä ulkoasuparannuksia sekä uuden OmaPalvelun julkaisua. Lukijoiden digitunnukset ja salasanat säilyvät ennallaan, eikä uutissovellusta tarvitse päivittää sovelluskaupassa.

Taustalla muutokset ovat suurempia, sillä lehden toimitus ja asiakaspalvelu siirtyvät käyttämään uusia järjestelmiä. Uudet järjestelmät mahdollistavat monipuolisempien digisisältöjen julkaisun, ja lehteä tullaan kehittämään tulevaisuudessa lisää nettisivuston ja uutissovelluksen uusien mahdollisuuksien myötä.

Jatkossa lukijoiden digitunnukset ovat Pirmedia-tunnuksia, joilla lukijat pääsevät käyttämään kaikkien Pirmediat Oy:n paikallislehtien digipalveluita. Samalla digitunnuksella pääsee jatkossa lukemaan niitä Pirmedioiden paikallislehtiä, joiden tilaus asiakkaalla on voimassa. Lempäälän-Vesilahden Sanomien lisäksi Pirmedioiden tilattavia lehtiä ovat Akaan Seutu, Oriveden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset.

Tyypillisesti paikallislehtien tilaajakunnat ovat kovin erilliset, mutta on myös jonkin verran asiakkaita, jotka tilaavat kahta tai useampaa Pirmedioiden lehteä. Näiden henkilöiden eri lehdissä käyttämät digitunnukset sulautuvat yhdeksi tunnukseksi, ja asiakkaat saavat muutoksesta sähköpostitse lisää tietoa.

Samalla julkaistava OmaPalvelu tulee lehden tilaajille uudeksi palvelukanavaksi nykyisten rinnalle. OmaPalvelussa asiakkaat voivat tehdä lehtitilaukseensa muutoksia, ilmoittaa osoitteenmuutoksesta tai jakelunkeskeytyksestä, raportoida jakeluvirheestä, tarkastella menneitä tilauslaskujaan sekä kutsua perheenjäsenensä lukemaan digilehteä. Uusi OmaPalvelu kokoaa kaikki nämä toiminnot yhteen järjestelmään, mikä sujuvoittaa tilaajan polkua ja lehden asiakaspalvelun työtä.

– Moni tilaajamme haluaa hoitaa tilausasiansa valitsemanaan vuorokaudenaikana itse netissä, ja uusi OmaPalvelu vastaa tähän tarpeeseen, kertoo Lempäälän-Vesilahden Sanomia kustantavan Pirmediat Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirén.

Osa tilaajista asioi kuitenkin Lempäälän-Vesilahden Sanomien kanssa mieluiten puhelimitse, sähköpostilla tai kasvotusten, ja lehti palvelee edelleen myös näissä kanavissa tuttuina palveluaikoina.

– Meille on tärkeää pitää myös perinteiset asiakaspalvelukanavat toiminnassa. Asiakaspalveluumme voi edelleen soittaa, ja ystävällistä apua saa heti puhelimessa, Sirén lisää.

Uusien digijärjestelmien lisäksi Lempäälän-Vesilahden Sanomien toimitus ottaa toukokuussa käyttöön uuden paperilehden taittojärjestelmän. Samalla myös paperilehden ulkoasu uudistuu.

– Ulkoasun uudistuksella halusimme päivittää ja raikastaa lehden ulkoasua, sekä parantaa siten sen luettavuutta. Vuosien mittaan lehden sisältö on kehittynyt ja siihen on tarpeen mukaan lisäilty elementtejä ja jotain on jäänyt pois. Nyt automaailmasta tutulla kasvojenkohotuksella, faceliftillä, selkeytämme lehden rakennetta, jotta lukijan on entistäkin helpompi löytää niin tärkeät journalistiset sisällöt kuin kaupallisten ilmoitusten viesti, kertoo Lempäälän-Vesilahden Sanomien päätoimittaja Seppo Kummala.

– Ensimmäisellä kohtaamisella uusi ulkoasu voi hämmentää tuttuun tuotteeseen tottunutta, mutta voin vakuuttaa, että uuteen tottuu nopeasti. Ulkoasun laadinnan myötä olemme käyneet läpi sisältöjämme ja ulkoasu-uudistuksen tärkein tavoite on ollut nostaa entistäkin paremmin sisällöt esiin, olivat ne sitten pieniä tai suuria.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien kehitysprojekti jatkuu myöhemmin tänä vuonna suuremmalla sovelluspäivityksellä, joka tuo uutissovellukseen nykyistä laajemman ja rikkaamman sisältötarjonnan. Sovelluspäivityksestä uutisoidaan lisää lähempänä sen julkaisua.

Jatkossa lukijoiden digitunnukset ovat Pirmedia-tunnuksia, joilla lukijat pääsevät käyttämään kaikkien Pirmediat Oy:n paikallislehtien digipalveluita. Samalla digitunnuksella pääsee jatkossa lukemaan niitä Pirmedioiden paikallislehtiä, joiden tilaus asiakkaalla on voimassa. Lempäälän-Vesilahden Sanomien lisäksi Pirmedioiden tilattavia lehtiä ovat Akaan Seutu, Oriveden Sanomat, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset.

Tyypillisesti paikallislehtien tilaajakunnat ovat kovin erilliset, mutta on myös jonkin verran asiakkaita, jotka tilaavat kahta tai useampaa Pirmedioiden lehteä. Näiden henkilöiden eri lehdissä käyttämät digitunnukset sulautuvat yhdeksi tunnukseksi, ja asiakkaat saavat muutoksesta sähköpostitse lisää tietoa.