Lempäälän-Vesilahden Sanomat paperilehden tilaushinnat nousevat – Hintojen nousun taustalla ovat paperilehden kasvaneet tuotantokustannukset

Digitilausten hinnat eivät muutu, ja 12 kuukauden jatkuva digitilaus maksaa jatkossakin 75 euroa. Digitilaus on tulevaisuudessakin edullisin tapa tilata Lempäälän-Vesilahden Sanomat. (Kuva: Helena Mäkinen)

Lempäälän-Vesilahden Sanomien paperilehden tilaushintoihin tulee joulukuussa tavallista suurempi korotus. Hintojen nousun taustalla ovat paperilehden kasvaneet tuotantokustannukset. Nousseet jakelu- ja painohinnat ovat lisänneet lehden kuluja merkittävästi vuodentakaisesta.

Uusi hinnasto astuu voimaan 1. joulukuuta. Suurin osa Lempäälän-Vesilahden Sanomien tilaajista tilaa 12 kuukauden jatkuvaa täystilausta. Painetun lehden ja digilehden sisältävä täystilaus maksaa jatkossa 119 euroa vuodessa, kun aiempi hinta on ollut 101 euroa vuodessa. Jatkuva täystilaus kuuden kuukauden laskutusvälillä maksaa jatkossa 69 euroa ja kolmen kuukauden laskutusvälillä 39 euroa.

Postilaatikkoon kannetun paperilehden sekä digilehden lukuoikeuden sisältävä, 12 kuukauden jatkuva täystilaus on edelleen edullisin tapa tilata Lempäälän-Vesilahden Sanomat printtinä ja diginä.

Tilaushinnat eivät muutu kesken tilausjakson. Nykyisten voimassa olevien tilausten hinta nousee vasta uuden tilausjakson alkaessa uudella laskulla ja suurimmalla osalla tilaajista vuoden 2023 puolella.

Lempäälän-Vesilahden Sanomia kustantavan Pirmediat Oy:n toimitusjohtaja Olli Sirén harmittelee hinnankorotukseen johtaneita olosuhteita.

– Korotus osuu haastavaan ajankohtaan, sillä yleinen hintataso on muutenkin nousussa. Erityisesti energian ja ruoan hintojen nousu tuntuu kuluttajien kukkarossa tulevana talvena, Sirén uskoo.

Digitilausten hinnat säilyvät ennallaan

Hintatason nousu vaikuttaa erityisesti paperilehden tuotantokustannuksiin, sillä kovimmat hinnankorotukset liittyvät paino- ja jakelukuluihin. Siksi digitilausten hinnat eivät muutu, ja 12 kuukauden jatkuva digitilaus maksaa jatkossakin 75 euroa.

– Digitilaus on tulevaisuudessakin Lempäälän-Vesilahden Sanomien kaikista edullisin tilausmuoto, jota suosittelemme lämpimästi kaikille täystilaajillemme, Olli Sirén kertoo.

Oman tilauksensa voi vaihtaa helposti digiin osoitteessa lvs.fi/tilausmuutos tai olemalla yhteydessä LVS:n asiakaspalveluun. Tilausmuutoksen voi tehdä heti tai kuluvan tilausjakson lopuksi.

Digiin vaihtamisesta kannattaa olla yhteydessä lehteen hyvissä ajoin ennen nykyisen tilausjakson päättymistä, jotta asiakaspalvelussa ehditään käsitellä kaikki tilaukset oikea-aikaisesti.

– Ennakoimme, että hinnankorotuksen yhteydessä moni tilaajamme haluaa vaihtaa täystilauksensa digiversioon, Sirén sanoo.

Digitilaus on monelle houkutteleva vaihtoehto myös siksi, että digilehti tulee aina tilaajien saataville nopeasti ja varmasti. Postin jakeluunsa tekemät heikennykset eivät digilehden lukijaa haittaa, eikä digilehden saatavuus ole jakajan mahdollisista inhimillisistä virheistäkään kiinni. Digilehti on aina tilaajan saatavilla juuri silloin, kun hän haluaa.

Jo nyt Lempäälän-Vesilahden Sanomia lukee diginä lvs.fi:ssä ja lehden uutissovelluksessa noin 11 000 ihmistä joka viikko.

LVS:n paperilehteä ei suinkaan olla lopettamassa, ja sillä on jatkossakin tärkeä rooli lukijoiden ja mainostajien arjessa.

– Onneksi kallistuvan paperilehden rinnalla meillä on erinomainen digitaalinen Lempäälän-Vesilahden Sanomat, josta on vuosien saatossa tullut paikkakunnalle todella merkittävä media, Sirén summaa.

Paikallislehti on jatkossakin Lempäälän ja Vesilahden tärkein uutismedia

Osa tilaajista saattaa pohtia tilauksen katkaisemista kokonaan hinnannousun vuoksi, ja heille toimitusjohtaja Sirénillä on selkeä viesti.

– Uskon, että paikallislehti on tilaajilleen yhtä tärkeä kuin tilaajat ovat paikallislehdelle. LVS tarjoaa jatkossakin laajan kattauksen paikallisuutisia printissä ja etenkin digissä, ja näitä uutisia eivät suuremmat mediat tee. Lisäksi meiltä saa helposti tietoonsa paikkakunnan kaupallisen tarjonnan ja paikallisten yritysten palvelut ja tarjoukset sekä yhdistysten tapahtumat ja muut riennot.

Samaa mieltä on Lempäälän-Vesilahden Sanomien päätoimittaja Seppo Kummala.

– LVS toteuttaa perustehtäväänsä alueen uutis- ja tapahtumavirran seuraamisessa, oli sitten kyse Vesilahden valokuituhankkeista, Lempäälän uimahalli-investoinneista tai punk-festivaaleista. Verkkouutisointi tarjoaa siihen aiempaa paremmat työkalut. Verkossa voimme hyödyntää tekstin ja kuvan lisäksi ääntä ja liikkuvaa kuvaa. Jatkuvan uutisoinnin lisäksi kokoamme viikoittain paperisen lukupaketin, joka kokoaa yhteen viikon pääpuheenaiheet, Kummala linjaa.

Mielenkiintoisen uutisvuoden lisäksi uutta on luvassa myös tekniikassa, sillä LVS:n digipalvelut uudistuvat täysin vuonna 2023. Verkkosivusto lvs.fi uusitaan kokonaan, ja myös uutissovelluksesta julkaistaan aivan uusi versio.

 

Paperilehden tilauksen voi vaihtaa digitilaukseksi osoitteessa lvs.fi/tilausmuutos. Voit myös olla yhteydessä lehden asiakaspalveluun 010 5844 270* tai tilaukset@lvs.fi.

*Puhelinpalvelu avoinna arkisin klo 9–12.30 ja 13–15. Soitto kotimaassa 010-alkuisiin puhelinnumeroihin maksaa matkapuhelimista 8,35 senttiä/puhelu + 17,17 senttiä/minuutti. Lankapuhelimesta soiton hinta on 8,35 senttiä/puhelu + 6,00 senttiä/minuutti.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?