Lehtien lukeminen pitää pintansa – LVS:n lukijamäärä kasvoi vuoden takaisesta

Lempäälän-Vesilahden Sanomat tavoittaa printtijulkaisullaan ja verkkosivuillaan 23 000 lukijaa viikoittain.

Sanomalehtien lukeminen on tuoreen Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan edelleen hyvin voimissa. Tutkimuksen (KMT 2022) mukaan 95 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukee sanomalehtiä. Lukumääränä tämä tarkoittaa yli 4,1 miljoonaa ihmistä. Sanomalehtien lukeminen on hyvin tasapuolista eri ikä- ja ammattiryhmissä sekä eri tuloluokissa.

Sanomalehtisisältöjä lukee digitaalisena 86 prosenttia ja painettuna 55 prosenttia suomalaisista. Sekä painettuna että digitaalisena sanomalehteä lukee lähes kaksi miljoonaa suomalaista. Vain digitaalisena sanomalehtensä lukee reilut 1,7 miljoonaa suomalaista, pelkästään painettuna 418 000 suomalaista.

– On hienoa, että tutkitusti suomalaisten mielestä luotettavin media, sanomalehdet painettuina tai digitaalisina, on myös vuodesta toiseen ahkerassa käytössä”, kommentoi Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja Sirpa Kirjonen.

Kotimaisesta toimitetusta sisällöstä ollaan edelleen valmiita maksamaan ja lehdet tilataan pääosin kotiin. Hyvä tilausvire näkyy myös Lempäälän-Vesilahden Sanomissa. Lehden lukijamäärä kasvoi vuoden takaisesta merkittävästi.

Paperilehti tavoittaa joka viikko keskimäärin 14 500 lukijaa, kun vuotta aiemmin luku oli 13 700. Kun lasketaan Lempäälän-Vesilahden Sanomien kokonaistavoittavuus, nousee viikottainen lukijamäärä jo 23 000:nteen.

– Kokonaislukijamäärällä tarkoitetaan sekä paperilehden että verkkosisältöjen käyttäjiä yhteensä. Etenkin verkossa sisältöjä lukevien määrä on voimakkaassa kasvussa, iloitsee Lempäälän-Vesilahden Sanomien päätoimittaja Seppo Kummala.

Lähes 60 prosenttia suomalaisista kertoo talouteensa tilattavan maksullista kotimaista sanomalehteä joko painettuna tai digitaalisena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?