Poimintoja: Lempäälä kuntabarometrissä yli keskiarvon, digiklinikka ei saa olla ainoa väylä sotepalveluihin, mitä hankkia lahjaksi ylioppilaalle

Palstalle poimitaan uutisia muista medioista.

Pirkanmaan kunnat sijoittuvat kovin epätasaisesti Suomen Yrittäjät -järjestön tämän vuoden Kuntabarometrissa. Yrittäjien etujärjestön joka toinen vuosi teettämässä kyselyssä kartoitetaan kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa sekä kunnissa, alueilla että valtakunnallisesti. Kunnat on jaoteltu kokonsa mukaan kolmeen eri ryhmään. — Keskikokoisista kunnista muun muassa Nokia on sijalla seitsemän ja Lempäälä sijalla 23, molemmat yli kokoluokkansa keskiarvon. Aamulehti, pääkirjoitus 27.5.

Juuri toukokuun alussa muun muassa Pirkanmaan hyvinvointialue avasi oman digiklinikkansa. Digipalvelut ja sähköinen asiointi ovat pääosin hyvä ja tarpeellinen lisäpalvelu. Kuitenkaan ne eivät saisi olla ensisijainen tai ainoa tapa tavoittaa varsinkaan sosiaalipalveluiden ja terveyspalveluiden henkilökuntaa. — Osa ihmisistä ei kuitenkaan osaa tai pysty käyttämään tietokonetta tai älypuhelinta, saati asioimaan verkkopalvelussa, sillä kaikilla ei ole verkkopankkitunnuksia. Siksi jatkossakin ajanvarauksen tekeminen puhelimitse tulisi olla helppoa ja maksutonta. Tamperelainen, mielipidekirjoitus 26.5.

Yle kysyi Instagramissa, minkälaisia lahjoja suomalaiset toivoisivat itse saavansa tai ostaisivat läheiselle valmistujaispäivänä. — Suurin osa vastaajista kertoi kallistuvansa rahalahjaan. Moni oli sitä mieltä, että nuori voi itse hankkia saadulla rahasummalla mieleisensä sisustus- ja kodintavarat tai käyttää ne muuten haluamallaan tavalla. Osa sanoi hankkivansa rahastoja tai osakkeita. Yle, artikkeli 26.5.