Kreeta, Rodos vai Mallorca ensi kesänä?

Tampere-Pirkkalasta voi tänä kesänä lentää suoraan ulkomaan kohteisiin Tallinnaan, Riikaan, Kööpenhaminaan, Malagaan, Mallorcalle ja Rodokselle sekä Kreetalle.

AirBaltic lennättää kesällä Tampere-Pirkkalasta suoraan ulkomaan kohteisiinsa Tallinnaan, Riikaan, Kööpenhaminaan, Malagaan, Mallorcalle ja Rodokselle. TUI vie matkustajat Kreetalle. Kuva: airBaltic
Aina ei tarvitse ulkomaille lentääkseen aloittaa matkaansa Helsinki-Vantaalta.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalta on tällä hetkellä mahdollista lentää seitsemään eurooppalaiseen kohteeseen – määrä ei ole suuren suuri päälentokenttämme Helsinki-Vantaan tarjontaan verrattuna – mutta jo yhdellä vaihdolla pääsee yli 70 kohteeseen Euroopassa ja Lähi-idässä yhdellä välilaskulla airBalticin kotikentällä Riiassa.

Lähilentoasemalla nimittäin operoi tällä hetkellä suoria ulkomaanlentoja latvialainen kansallinen lentoyhtiöt airBaltic ja sen lisäksi matkanjärjestäjä TUI.

Vuonna 2024 airBaltic lisäsi suoran reitin Tampereelta Mallorcalle.

− Tällä hetkellä lentoyhtiö liikennöi Tampereelta Mallorcan lisäksi myös viittä muuta suoraa ulkomaan reittiä: Tallinnaan, Riikaan, Kööpenhaminaan, Malagaan ja Rodokselle. Lisäksi TUI lennättää lomalaisia suoraan Kreetalle, luettelee Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen.  

Tarjonta elää ja muuttuu jatkuvasti. Tampere-Pirkkalasta ulkomaille lomamatkalle halajavan on syytä tarkistaa tarjonta aina suoraan lentoyhtiöltä.

Kohde on valittuna ja liput hankittuna. Lähtöpäivän koittaessa pitää päästä ensin kentälle.

Suorahko tieyhteys vie Lempäälästä etelän suunnasta Pirkkalantietä Nurmen ja Säijän ohi lentokentän tuntumaan, mutta koululaisbussiliikennettä lukuun ottamatta reitillä ei palvele julkinen joukkoliikenne.  On turvauduttava autokyytiin.

Lempäälän keskustasta lähilentokentälle on matkaa vajaat 20 kilometriä, ja perillä on vajaassa puolessa tunnissa. Ei Vesilahden Kirkonkylästäkään pitkä matka ole, vajaa 30 kilometriä. Matka taittuu kolmessa vartissa.

Tampereen kautta kentälle pääsee helposti, Nyssen suoralla lentokenttäbussiyhteydellä numero 103. Bussi kiertää Tampereen rautatieaseman ja linja-autoaseman kautta matkallaan lentokentälle. Bussi lähtee keskustasta noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Matka kestää noin 30 minuuttia.

Viikon paikoituksesta lentokentän paikoitusalueella peritään henkilöautosta halvimmillaan kolmosalueella 30 euron maksu ja 55 euroa kahdesta viikosta.