Piikki ihmetteli, psalmi vastaa

Mistä ihminen on saanut ainutlaatuiset ominaisuutensa ja miten hänestä on tullut se mikä hän on. Asiaan on varsin yksinkertainen vastaus. Mutta jos sitä ei hyväksytä ajaudutaan kolumnisti Piikin esittämiin ihmettelyihin (LVS 12.6.).

Piikki ei suinkaan ole ensimmäinen ihminen, joka pohtii maailman menoa ja ihmisen osaa siinä. Psalminkirjoittaja katseli luomakuntaa ympärillään ja kysyi, mikä on ihminen, jota muistetaan ja lisäsi, mikä on ihmislapsi, joka on saanut luomakunnan haltuunsa. Tämän ajattelun takana on ymmärrys siitä, että Jumala on luonut ihmisen, miehen ja naisen. Tätä tosiasiaa eivät ihmisten mielipiteet muuta.

Miten vapauttavaa on saada etsiä, ihmetellä, löytää ongelmia ja vastauksia elämästä, jonka ymmärtää perustuvan Jumalan luomistyöhön. Nyt on muotia työntää kristinusko syrjään ja mieluummin unohtaa koko usko. Elämään liittyvät asiat selitetään  maallisilla  ”totuuksilla” ja muka tieteen kaikkivoipaisuudella.

Tämä on ihmisen harhauttamista. Kannattaa olla rehellinen uteliaisuudessaan ja ihmetellä elämää kokonaisvaltaisesti, jolloin siihen liittyy myös uskon näkökulma.

Mirja  Miettinen

Lempäälä