75-vuotiaiden rokotusaikoja voi jo varata

Koronatapausten määrät ovat kasvussa ja influenssakausi on alkamassa. Rokotusaika kannattaa varata. Kuva: Kuvituskuva
Influenssakausi lähestyy ja Pirkanmaan hyvinvointialue alkaa jakamaan ikäihmisille rokotteita suojatakseen heitä vakavilta oireilta. 75–79-vuotiaat pirkanmaalaiset voivat nyt varata aikoja korona- ja influenssarokotuksiin. Jo aiemmin aikoja ovat voineet varata 80 vuotta täyttäneet, sekä riskiryhmiin kuuluvat voimakkaasti immuunipuutteiset. Näiden ryhmien ajanvaraus jatkuu edelleen.

75–79-vuotiaat saavat korona- ja influenssarokotukset syys-lokakuussa pääsääntöisesti samalla käynnillä. Influenssarokotteet tulevat sosiaali- ja terveysasemille 27. syyskuuta, joten jos rokotusaika on ennen tätä, käynnillä annetaan koronarokote ja varataan uusi aika influenssarokotukseen.

Rokotusajan voi varata digitaalisesti kirjautumalla OmaPirha -palveluun, tai soittamalla oman sosiaali- ja terveysaseman rokotusajanvarausnumeroon. Numerot löytyvät verkosta osoitteesta pirha.fi/koronarokotukset.

Lempäälässä rokotuspaikat ovat Lempäälän sosiaali- ja terveysasema, Lempäälän hyvinvointikioski ja Kuljun terveysasema.

Soittoaika Lempäälän ajanvaraukseen on maanantaista torstaihin kello 8–16 välisenä aikana ja perjantaisin kello 8–15. Puhelinnumero on 03 384 5017

Vesilahdessa rokotuspaikka on Vesilahden terveysasemalla. Soittoajat ovat maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Numero johon soitetaan on 03 384 5022.

Joissain kunnissa järjestetään myös rokotuspäiviä, jolloin rokotteen saa ilman ajanvaraus. Lisätietoa näistä löydät osoitteesta pirha.fi/koronarokotukset.

Yli 80-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille influenssarokotus annetaan erikseen marraskuusta alkaen, sillä influenssarokotteen suojateho etenkin suurimmassa riskissä olevien parissa voi hiipua nopeasti, eikä rokotetta sen vuoksi kannata antaa vielä alkusyksyllä.

Loka-marraskuussa rokotetaan 65 vuotta täyttäneitä ja riskiryhmiin kuuluvia yli 18-vuotiaita. Ajanvaraus näiden ryhmien korona- ja influenssarokotuksiin käynnistyy lokakuun alussa.