Repe & Romu & Riepu aloittavat kierroksensa Lempäälässä

Pakkaa jätteet mukaan ja lähde morjestamaan Repeä ja Romua. Mukana kierroksella on nyt myös Riepu, poistotekstiilin keräys. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto
Pirkanmaan Jätehuollon Repe, Romu ja Riepu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet sekä poistotekstiilit. Autot kiertävät Lempäälässä 12.−18. syyskuuta.

Vesilahdessa kolmikko kiertää 12. ja 17.−18. syyskuuta.

Keräysautojen kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten keräyspaikalla toimitaan.

Viime vuonna kuormureilla oli Lempäälässä kolme keräyspäivää ja 222 asiakasta. Kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 1 400 kiloa kodin vaarallisia jätteitä ja 2 700 kiloa metalleja.

Kodin vaarallisia jätteitä ovat muun muassa akut, öljyt, maalit ja erilaiset kemikaalit.

Poistotekstiilejä kertyi viime vuoden kierroksella 6 000 kiloa koko alueelta. Poistotekstiiliin kuuluvat rikkinäiset ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat tekstiilit kuten housut, hameet, paidat ja takit sekä kodintekstiilit. Keräykseen voi viedä kaksi muovikassillista poistotekstiiliä kerrallaan.

Repe & Romu & Riepu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.