10-tanssin Suomen mestaruus lempääläläiselle tanssijalle pareineen

Tanssiseura DanceLinea edustavat Miina Jauhiainen (vas.) ja Mikke Luttinen voittivat 10-tanssin Suomen mestaruuden Champion-luokassa.
Lauantaina 12. lokakuuta Kaarinassa ratkottiin tämän vuoden 10-tanssin Suomen mestaruudet. Mestaruudet ratkottiin seitsemässä ei ikäryhmässä.

Mestaruus- eli Champion-luokan voittoon tanssivat tamperelaista tanssiseura DanceLinea edustava pari Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen. He voittivat kilpailussa kaikki kymmenen tanssia.

Lempääläläinen Mikke tanssii tamperelaisen parinsa Miinan kanssa nyt vasta ensimmäistä vuotta aikuisten sarjassa.

Tanssiurheilun kuninkuuslajiksikin nimetty 10-tanssi on erinomaista kuntoa vaativa sekä haastava laji, koska siinä pitää hallita hyvin sekä vakio- että latinalaistanssit.

Mikke ja Miina ovat tanssineet yhdessä vähän yli neljä vuotta. Nuoriso-luokassa (alle 19 v.) he ovat aiemmin voittaneet kaksi Suomen mestaruutta vakiotansseissa ja useita muita arvokisamitaleja. He ovat myös jo kolminkertaiset alle 21-vuotiaiden vakiotanssien Suomen Mestarit.

Tällä hetkellä viime keväänä ylioppilaaksi kirjoittanut Mikke suorittaa asepalvelusta Satakunnan lennostossa ja Miinalla on menossa viimeinen vuosi lukiossa.

Seuraava kilpailullinen koitos parilla on alle 21-vuotiaiden 10-tanssin MM-kilpailut Platja d´Arossa Espanjassa.

Paria voi seurata Instagramissa tilillä @mikkejamiina.