Tonttumetsä vaihtui Vesilahdessa tonttupusseihin – MLL:ssä ei jääty ihmettelemään tumput suorina, vaikka alkuperäiset suunnitelmat kariutuivat

Helena Autti haki lapsilleen tonttupussit ja kiitteli, kuinka pienellä pyyteettömällä eleellä voi saada aikaan hyvän joulumielen. Kuvassa pussia ojentamassa yksi yhdistyksen hallituksen jäsenistä, Maarit Viikari.
Vesilahden pappilan pihapiirin oli viime viikonloppuna määrä muuttua tunnelmavalaistuksi tonttumetsäksi. Tapahtumaa oli järjestelty niin, että se olisi turvallinen kävijöilleen.
Pirkanmaan entisestään heikentynyt koronatilanne johti kuitenkin tapahtuman perumiseen.
– MLL Vesilahden yhdistyksen hallitus päätyi raskain mielin tapahtuman perumiseen Pirkanmaan koronanyrkin lehdistötilaisuuden jälkeen 1. adventtisunnuntaina, kuvaa Nina Kortesmaa yhdistyksestä.
Yhdistys halusi kuitenkin ilahduttaa lapsiperheitä, jotka olivat ilmoittautuneet Tonttumetsä-tapahtumaan, ja päätti jakaa tapahtumaan varatut herkut tonttupussien muodossa ilmoittautuneille osallistujille.
Tonttumetsä vaihtui tonttupusseihin.
Perheet saivat noutaa tonttupussit sovitusti pappilan pihasta. Myös tapahtumaan varatut makkarat jaettiin paketteina perheille ja mukaan sai vielä Vesilahden seurakunnan joululehdenkin.
– Oli harmillista, mutta ymmärrettävää, että tonttumetsä peruttiin. Olemme muina vuosina käyneet ja tykänneet tapahtumasta. Emme onneksi olleet kovin tarkkaan lapsille kertoneet, mihin ollaan menossa, joten tonttupussien haku oli myös heistä mukava ohjelmanumero sunnuntai-iltaan, kertoivat Hannu ja Elina Virtanen.
Lailalle, Kallelle ja Elmerille (vaunuissa) tonttupussien haku oli mukava ohjelmanumero, kertovat vanhemmat Hannu ja Elina Virtanen.

 

Drive through onnistui myös. Kuvassa pusseja ystävänsä puolesta noutamassa Kai Lähde.

 

Tapahtumaan varatut herkut ja joululehtiä jaettiin tonttupusseissa.