Valmentaja Veli-Matti Rannalla ikimuistoinen Tokion reissu

Kuva: Yleisurheilu.fi
Kuljulainen valmentaja Veli-Matti Ranta oli mukana Tokion olympialaisissa.

Myös toinen lempääläinen oli mukana Tokion olympialaisissa judotuomari Veli-Matti Karinkannan lisäksi. Kuljulainen valmentaja Veli-Matti Ranta oli mukana suojattinsa Aleksi Ojalan tukena, kun Ojala kisasi ehkäpä kisojen raskaimmassa lajissa eli 50 kilometrin kävelyssä.

– Suljettua kuviota on nyt kaksi viikkoa takana. Japanilaiset ovat hoitaneet koronakuplan ihan viimeisen päälle. Nyt tosin on mukava palata Suomeen, viestitti Ranta Tokiosta.

Tokiossa yksi paljon puhuttanut asian on ollut säätila. Kuumuus ja kosteus ovat tehneet etenkin kestävyyslajeista äärimmäisen haastavat.

–En ole urallani ollut koskaan vastaavissa olosuhteissa. Aamulla täällä kävelyiden pitopaikkakunnalla Sapporossa oli jopa 38 astetta lämmintä ja kun siihen lisää kosteuden, oli niin sanottu heat-indeksi peräti 52 astetta.

Urjalalaisen Aleksi Ojalan kilpailu sujui tuskaisesti. Hän oli lopulta sijalla 38.

– Ensimmäinen kymppi sujui suunnitellusti, mutta sitten kaikki energiat ja nesteet lakkasivat imeytymästä, ne tulivat joka suunnasta pois kehosta. Viimeinen 30 kilometriä oli hirveää taistelua.

– Kovaa touhua oli, todella moni keskeytti ja osa oli tosi huonossa kunnossa, kertasi Ranta suojattinsa kärsimysnäytelmää.

Rannan toinen valmennettava Santtu Heikkinen valmistautuu parasta aikaa nuorten MM-kisareissuun Kenian Nairobiin, joten valmentajalla riittää globaalia kiirettä.