Kauden iloisin jalkapallopaukku: LeKi-futiksen naiset nousevat kolmosdivariin

Kuva: Kari Etelä
Suurta riemua; LeKin naisjoukkue nousee jalkapallon kolmosdivariin.

Sääksjärven kentällä nähtiin sunnuntai-iltana lokakuun 3. päivänä iso joukko sinipaitaisia nuoria naisia, joilla oli fiestan hetki. Kyseessä oli LeKi-futiksen jalkapallon edustusjoukkue, joka juuri oli voittanut Pirkkalan PJK:n maalein 2–1 ja varmistanut näin nousunsa tulevaksi kaudeksi pykälää ylemmäs eli kolmosdivariin.

– Joukkue oli selvästi jännittynyt kun kokoonnuttiin, pelin tärkeys tiedettiin vaikean alkukesän jälkeen. Oltiin tultu takavasemmalta ylempään jatkosarjaan, kun kaikki näytti menevän pieleen. Erityisen hyvältä voitto ja nouseminen tuntuu nyt, kun kesäkuussa jopa ylempi jatkosarja näytti vaikealta saavuttaa, tiivisti onnellinen päävalmentaja Sami Nyyssönen tuntemuksiaan sanoiksi.

 

Nyyssönen on tehnyt tyttö- ja naisjalkapallossa ison ja ansiokkaan päivätyön, joka nyt sai hienon palkinnon.

Vaikka LeKi pelasi niin sanottua pohjasarjaa eli nelosdivaria, oli sarja urheilullinen. Kärkipään joukkueet treenasivat säännöllisesti, peleissä oli mukana isot pelaajarosterit, eritoten LeKillä. Mukana sarjassa oli paljon myös ylemmillä tasoilla esiintyneitä kokeneita pelaajia, joten mikään höntsäsarja ei naisten nelosdivisioona ollut.

– Haaste sarjaporrasta ylempänä tulee olemaan kova, joukkueiden taso nousee selvästi. Työsarkaa fysiikan ja suoraviivaisen pelin kehittämiseksi on paljon, mutta joukkueella tuntuu olevan hyvä pöhinä siihen, luotasi Nyyssönen jo hetkeksi ajatuksia tulevaan.

 

LeKillä on hieno tilanne, sillä seuran B-tyttöjen joukkue on pelannut kaksi kautta laadukkaassa sarjassa eli ykkösdivisioonassa, joten uutta ja taitavaa pelaajareserviä on tulossa. Myös nuoremmissa tyttöjunioreissa löytyy massaa ja laatua.

PJK-ottelu oli todella kovien panosten peli. Voittaja sai nousupaikan, mutta tasapelillä ykköseksi olisi jäänyt Ilves-Kissat.

Armeijaan tammikuussa matkaava joukkueen kapteenska Laura Lampi aloitti maalinteon 31. minuutilla. Julie Wiik lisäsi jo johdon turvallisen oloiseksi 2–0:aan pelin 75. minuutilla, mutta PJK iski vielä kavennuksen rankkarista.

Viimeinen noin kymmenen minuuttia oli jännityksen täyteinen, mutta loistavasti pelannut LeKi-veskari Ella Rajala oli murtumaton viimeinen lukko.

LeKin joukkueen rosteriin kuuluu 29 pelaajaa. Staffissa PJK-ottelussa Sami Nyssösen ohella ovat valmentajana Mika Savela, huoltajina Sami Grönlund ja Tanja Leblanc sekä joukkueenjohtajana Maija Rantala. Lisäksi joukkueen taustalla on häärinyt iso joukko muita apuvoimia.