MAINOS

Uusi lempääläinen sananlasku: Helppoa ja nopeaa kuin autonkatsastus

Eetu Kangas, Toni Manni, Tapio Karppinen ja Henri Kuljuntausta tykkäävät työstään HelppoKatsastuksessa. Työ on monipuolista ja asemalla on hyvä henki.

Meitä suomalaisia jännittää moni asia. On jännittävää astella alttarille, mennä hammaslääkäriin tai laulaa karaokea. HelppoKatsastuksessa Lempäälän Ideaparkinkadulla ei kuuluta tähän joukkoon. Päinvastoin katsastusasema saa kiitosta helppoudesta, nopeudesta ja rennon ystävällisestä asiakaspalvelusta.

Ideaparkin pohjoispäädyssä katsastusaseman päällikkönä toimiva Tapio Karppinen ja hänen työkaverinsa Eetu Kangas, Toni Manni ja Henri Kuljuntausta tietävät, että nykyihmisen aika on kortilla. Kun asiakas tuo auton varattuna aikana, hänen ei tarvitse jonottaa.

Katsastus on valmis vartin päästä. Sillä aikaa kun autolle tehdään lainsäätämä ”terveystarkastus”, asiakas voi rentoilla odotusaulan sohvalla telkkarin äärellä ja hörpätä kahvit.

– Toki meille voi tulla suoraankin. Mutta kun varaa ajan, ei tarvitse odottaa minuuttiakaan. Ajanvarauksella katsastus on myös vieläkin edullisempi. Katsastuksen jälkeen paperit tulevat perässä vaikka sähköpostilla, jos asiakas niin haluaa, vinkkaa HelppoKatsastuksen toimitusjohtaja Tuomo Luoma.

Ajanvaraus onnistuu näppärästi netissä tai soittamalla ajanvarausnumeroon. Sekin on auki 24/7.

Ystävällisyys on tärkeintä

Toimitusjohtaja Tuomo Luoma sanoo, että Ideaparkin aseman asiakasystävällisyys nousee palautteissa hyvin esiin.

– Asiakastiloista tai muusta tulee vähemmän palautetta, vaikka nekin ovat tärkeät. Mutta kyllä se asiakkaan kanssa kommunikointi on kaiken palvelun lähtökohta.

Harva tulee ajatelleeksi, mutta katsastajan työ vaatii todella monipuolista osaamista ja myös hyvää fysiikkaa. Askelia tulee helposti 12 000 päivässä. Ammattitaitoinen katsastaja hoitaa homman keskimäärin vartissa, vaikka katsastettavien autojen kunto vaihtelee rajustikin.

Pitääkö autonkatsastukseen sitten valmistautua etukäteen? Toimitusjohtaja Tuomo Luoma rauhoittelee, että ”meikkaamiseen ja feikkaamiseen” ei tarvitse lähteä. Toki jokaisen kannattaa katsoa perusasiat valmiiksi.

Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että valot eivät ole rikki, tuulilasin pesulaitteessa on nestettä ja renkaat ovat ajoturvallisessa kunnossa. Lisäksi kannattaa varmistaa, että on maksanut ajoneuvoveron ja auton vakuutusmaksut.

Entä rekisteriote? Auto voidaan katsastaa, vaikka se ei löytyisikään hansikaslokerosta. Rekisteriotteella tarkoitetaan sitä teknistä osaa, jossa on auton omistus- ja tekniset tiedot. Kun auto on katsastettu hyväksytysti, asiakas saa mukaansa uuden rekisteriotteen.

Vaikka päivän aikana tulee helposti 12 000 askelta, katsastaja Toni Mannin hymy ei hyydy.

Työntekijöitä tullut lisää

HelppoKatsastus starttasi Ideaparkin pohjoispäädyssä kahdella katsastajalla vuonna 2020. Nyt työntekijöitä on jo viisi.

– Henkilöstön lisäys takaa yritysasiakkaille aivan eri tason palvelua kuin aiemmin. Meillä oli ennen liian vähän kapasiteettia siihen ja pystyimme keskittymään pääasiassa vain yksityisasiakkaisiin, Luoma toteaa.

– Autokaupoilla ja autokorjaamoilla on omat kiireensä ja asiakkaansa. Ne tarvitsevat katsastuspalveluita monta kertaa päivässä. Niille on tärkeää, että sovitaan tarkkaan, mitä tehdään ja tehdään mitä sovitaan. Palvelun pitää olla täsmällistä ja yhdessä mietittyä.


Ideaparkinkatu 2, 37570 Lempäälä
ma-pe 8:00-18:00, la-su suljettu

Ajanvaraus
Netissä www.helppokatsastus.fi/lempaala
Ajanvarauspuhelin 24/7: 029 192020

MAINOS