Leponiemi SM-vitonen maantiellä

Yleisurheilun kisakausi alkaa ottaa kierroksia, ja ensimmäiset SM-mitalit ulkosalla ratkottiin maantiejuoksussa. Lempäälän Kisalta oli tulessa Klaara Leponiemi alle 17-vuotiaiden sarjassa. Hiihdon ja juoksun taitaja oli mukavassa vauhdissa ja kiri viidenneksi 10 kilometrin matkalla. Aika oli hieno 40,27.

Markus Kyrölän kävelyavaus käytiin Tshekissä Podebradyssa, missä isossa sakissa Kyrölä oli suomalaisista paras sijoittuen 16:nneksi. Aika oli 45,12, mikä on puolisen minuuttia viime kesän ennätystä huonompi noteeraus. Kyrölällä oli ennen 12. huhtikuuta käytyä kilpailua hurjat treeniviikot takanaan Espanjassa, joten varmasti kisasuoritusta kovat tehoharjoitukset kangistivat.

Sekä Leponiemi että Kyrölä nähdään Hakkarin SM-maastoisssa 11. toukokuuta. Kumpaisellakin on onnistuessaan saumat taistella aivan omien sarjojensa kärkipäässä.