Suklaa-inkiväärikeksit
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl pähkinärouhetta (esim. hasselpähkinä)
2,5 dl rouhittua suklaata
hillottua inkivääriä (esim. Go Tan, stem ginger)
Yhdistä jauho, sooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa pehmennyt voi, sokeri ja fariinisokeri yhteen ja lisää kananmuna vatkaten sekaan.
Lisää jauhoseos vähitellen muna-voi-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Lisää rouheasti pilkotut suklaa- ja pähkinäpalat. Voit käyttää halutessasi myös cashew- tai saksanpähkinöitä. Pilko 2-3 peukalon kokoista inkiväärin palaa pieneksi. Jos käytät tuoretta inkivääriä, lisää sitä hienonnettuna taikinaan yhden teelusikallisen verran. Hillottua inkivääriä sokeriliemessä löytää esim. Citymarketeista.
Lusikoi leivinpaperille pieniä, noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja. Keot voivat jäädä epämääräisen muotoisiksi nokareiksi, sillä uunissa ne kyllä tasoittuvat.
Paista 190-asteisessa uunissa 9-11 minuuttia tai kunnes keksit ovat kullanruskeita.
Jäähdytä ja nauti!
Paahdetut hunajajuurekset
porkkanaa
lanttua
palsternakkaa
kokonaisia valkosipuleita
öljyä
suolaa
kotimaista hunajaa
Juurekset kypsentyvät vaivattomasti uunissa sillä aikaa kun teet pääruoan. Hunaja tuo hienosti esille juuresten aromin.
Kuori juurekset ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi. Jätä valkosipuleihin kuori, puolita ne vain leveyssuunnassa. Laita juurekset uunipellille, lisää öljyä ja mausta suolalla sekä parilla lusikallisella hunajaa.
Hauduta kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Kääntele juureksia välillä kypsennyksen aikana. Tarjoile liha- tai kalaruuan lisukkeena.
Vinkki! Hunajaa voi käyttää myös liharuokien maustamiseen. Hunajasta ja soijakastikkeesta esimerkiksi syntyy hyvä marinadi lihalle.