Nuorille lempääläisuimareille menestystä

Kuva: Jani Moisio Jenni Moision kaulaan ripustettiin SM-hopeamitali alle 14-vuotisten 200 metrin sekauinnista.
Kuva: Jani Moisio
Jenni Moision kaulaan ripustettiin SM-hopeamitali alle 14-vuotisten 200 metrin sekauinnista.
Kuva: Jani Moisio Mikael Karuveha (vasemmalla) ja Santeri Siiranen seurasivat ikäkausiuinnit tietokoneen takaa laatien suosittua videopätkää Youtubeen. Molemmat ovat ikäluokassaan uimareinakin edelleen maan ehdotonta kärkeä.
Kuva: Jani Moisio
Mikael Karuveha (vasemmalla) ja Santeri Siiranen seurasivat ikäkausiuinnit tietokoneen takaa laatien suosittua videopätkää Youtubeen. Molemmat ovat ikäluokassaan uimareinakin edelleen maan ehdotonta kärkeä.

Sattuneesta syystä Lempäälässä ei uintiurheilu kuulu paikkakunnan niin sanottuihin suuriin lajeihin, pois lukien avantouinti, joka on erittäin suosittua ja myös arvokisamitaleilla korkealle noteerattua. Sattunut syy on tietenkin se, että uimahallia ei vieläkään Lempäälään ole pykätty huolimatta toiveiden tynnyristä, joka on porissut uimahallihalua yli kolmen vuosiymmenen ajan.

Kilpauimareitakin toki Lempäälässä asuu, kuten esimerkiksi Tampereen Työväenuimareitten Mikael Karuveha sekä Nokian Pyryn Jenni Moisio. Kumpainenkin on ripustuttanut kaulaansa SM-tason mitaleita.

17-vuotisten sarjssa uivan ja Laasonportissa asuvan Karuvehan paraatiuintilaji on rintauinti, mistä hän on napsinut useita ikäkausimitaleita. Tuorein meriitti on maaliskuulta, jolloin Karuveha voitti satasen rintauinnin mestaruuden 17-vuotisissa kiivaassa sekuntikamppailussa.

Karuveha on uintitaitonsa ohella taitava kamerankäyttäjä, mistä todisteena hän on videoinut kumppaninsa Santeri Siirasen kanssa useammista uintitapahtumista. Yputube-kanavalla näkyvät lähetykset ovat saaneet runsaasti katselukertoja ja erinomaista palautetta uintiväeltä.

13-vuotias moisiolainen Jenni Moisio on aloittanut totisemman uintitreenin kolmisen vuotta sitten. Kehitys on ollut ripeää, mistä todisteena Turun ikäkausimestaruuskisojen SM-hopea 200 metrin sekauinnista. Puolet pidemmällä matkalla Jenni nappasi nelossijan.

–Nokian uimahallille ajelemme kuudesta kahdeksaan kertaan viikossa, tunteja altaassa kuluu noin 12 viikossa. Lisäksi tulee kuntoharjoittelua ja ryhmäliikuntasessioita Lempäälässä. Uinti on vaativa laji, harjoitustunteja on viikossa noin parisenkymmentä, kertoo Jenni Moisio harrastuksensa harjoitteluvaatimuksista.