Välimaan lämäri lumosi

Kuva: Elina Kuivalainen Tommi Välimaasta tuli lempääläisten juhlittu sankari, kun hän iski kaksi osumaa Kiekko-Vantaan maaliin aivan pelin loppuhetkillä. Kisa voitti pelin 2 - 1 Välimaan jatkoaikalämärillä.
Kuva: Elina Kuivalainen
Tommi Välimaasta tuli lempääläisten juhlittu sankari, kun hän iski kaksi osumaa Kiekko-Vantaan maaliin aivan pelin loppuhetkillä. Kisa voitti pelin 2 – 1 Välimaan jatkoaikalämärillä.

Lempäälän Kisan ja Kiekko-Vantaan välistä Mestis-peliä oli käyty lähes koko peliaika loppuun. Tulostaululla ilkkuivat Vantaan 1 – 0-johtolukemat, jota Kisa sisukkaasti jahtasi. Hyvistäkään paikoista ei kiekkoa saatu ohi vantaalaisveskari Aaro Peltosen. Kisan maalilla Christian Heljanko tarjosi useammalla huippupelastuksellaan Kisalle sauman tasoitukseen.

Ja ajassa 55.48 katsomo läpytti innolla, kun hyvän vaihdon ja sisukkaan taistelun saatteeksi kolossimainen Tommi Välimaa suti maalinedushässäkästä kiekon vantaalaisten maaliin.

– Totta kai omat onnistumiset lämmittävät ja ovat tärkeitä, mutta vielä tärkeämpää oli, että saatiin kolmen tappion putki poikki, tuumaili kuljulaiseksi asettautunut 32-vuotias Välimaa.

Välima on yhdessä Sami Laakson kanssa Mestikseen hyvä, ellei peräti loistava, alivoimakaksikko. Isot miehet peittävät vastustajan syöttö- ja laukaussektorit ja pitkillä mailoilla he aikaan saavat kullanarvoisia katkoja. Vantaakin sai päätöserässä ylivoimia, mutta Välimaan ja Laakson aikana tekopaikoille eivät vastustajat päässeet.

Lopullisesti Välimaa hullaannutti noin 250-päisen lempääläisyleisön, kun jatkoajan alussa hän iski raa’an lämärin siniviivan alta ohi loistavasti torjuneen Aaro Peltosen.

– Kyllä meillä tekopaikat olivat pelin aikana hoitaa homma kotiin, mutta taidetaan vähän puristaa mailasta liikaa. Meillä on nuori sakki, jolla on vauhtia paljon, joskus vissiin vähän liikaakin.

Tommi Välimaa on tehnyt hyvän kiekkouran, mukaan mahtuu monta kautta Ilveksessä, missä hänestä tuli suoranainen kulttipelaaja. Sosiaalisessa mediassa on jopa oma Tommi ”Välly” Välimaa fan club-sivustokin. Kisalle ”Välly” on tuttu mies, sillä Mestiksessä hän on edustanut Kisaa useammalla kaudella.

– Oma kauden alkuni on ollut tahmea, vielä ei luistimissa ole haluamaani kiitoa. Tavoitteet jääkiekossa ovat edelleen korkealla, pelipaikka Liigassa kiinnostaa totta kai edelleen, tuumaa lempääläisyleisön lemmikkipelaaja Tommi Välimaa.